Voiculescu are parte de judecători duri în procesul de la ICCJ

Publicat: Miercuri, 16 Ianuarie 2013 22:57 // Actualizat: Miercuri, 16 Ianuarie 2013 23:03 // Sursa: RTV.net
Foto: dcnews.ro

Curtea Supremă a stabilit în dosarul privatizării Instititului de Cercetări Alimentare primul termen de judecată la data de 25 aprilie 2013.

Dosarul a fost repartizat automat completului de patru de judecători format din Ionuţ Matei, Cristina Rotaru şi Ioana Bogdan. În dosarul "Trofeul Calităţii", atunci când s-a judecat pe fond, Matei şi Bogdan au fost pentru condamnarea lui Adrian Năstase, iar Rotaru a fost pentru achitarea fostului premier.

De asemenea, acest complet de judecată a casat cele două achitări primite de Gregorian Bivolaru în dosarul MISA şi au păstrat cauza spre judecare. Cei trei judecători au decis, al sfârşitul anului trecut, condamnarea la patru ani de închisoare cu executare a fostei judecătoare de la Curtea Supremă, Maria David, acuzată de corupţie.

Ionuţ Matei a promovat la ICCJ în noiembrie 2007, în urma unui interviu susţinut în prezenţa fostului şef al secţiei penale, Anton Pandrea. Ionuţ Matei este judecător din 1995. A activat la Judecătoria Sectorului 3, Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti. În noiembrie 2011, judecătorul Ionuţ Matei a fost desemnat membru în colegiul de conducere al ICCJ.

Judecătorul Ionuţ Matei a făcut parte din completele de judecată care au decis achitarea lui Paul Păcuraru (fond), condamnarea fostului deputat PSD, Mihai Sireţeanu (recurs), condamnarea deputatului PDL Cosmin- Mihai Popescu (fond), condamnarea fostului ministru PNŢCD Ioan –Avram Mureşan (fond), condamnarea deputatului PDL Eugen Bădălan (fond) şi condamnarea fostului procuror- general adjunct Gabriela Ghiţă (fond).

Judecătoarea Cristina Rotaru a promovat la ICCJ în noiembrie 2010. Are o experienţă de 17 ani în magistratură, anterior fiind judecătoare la Curtea de Apel Bucuresti, Tribunalul Bucuresti şi Judecătoria sectorului 5. Cristina Rotaru este si lector universitar la Facultatea de Drept din Bucureşti. Judecatoarea Cristina Rotaru a facut parte din completul care a decis achitarea lui Paul Păcuraru, condamnarea lui Dan- Ilie Morega (recurs), condamnarea a fostului ministru PNŢCD Ioan –Avram Mureşan (fond) şi a deputatului PDL Eugen Bădălan (fond).

In octombrie 2010, Cristina Rotaru a făcut opinie separată faţă de decizia Curţii de Apel Bucureşti în cadrul procesului în care judecătoarele Viorica Costiniu şi Lucia Mera au dispus eliberarea lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Judecătoarea Ioana Bogdan a intrat în magistratură în 1998 când a fost numită procuror la Parchetul de pe langa Judecătoria sectorului 3. Intre anii 2000-2003, a activat ca judecător la Judecătoria sectorului 3, din 2004 a promovat la Tribunalul Bucureşti. În perioada 2006-2009 a deţinut funcţia de inspector în cadrul Inspecţiei Judiciare de la CSM. Din septembrie 2009 şi până în noiembrie 2010, a fost detaşată la DNA unde a deţinut funcţia de consilier al procurorului şef al DNA. Atât in dosarul Trofeul Calităţii, cât şi în dosarele Mătuşa Tamara şi Zambaccian, Adrian Năstase a formulat, prin avocaţi, cereri de recuzare a judecatoarei Ioana Bogdan. Fostul premier a acuzat, în permamanenţă, legăturile directe ale judecatoarei Ioana Bogdan cu şeful DNA, Daniel Morar. De altfel şi după pronunţarea sentinţei în Trofeul Calităţii, Adrian Nastase a declarat că "judecatoarea Ioana Bogdan a acţionat în favoarea DNA".

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 feb 22:21
Votează email 0 email
...a fostului ministru PNŢCD Ioan –Avram Mureşan (fond) şi a deputatului PDL Eugen Bădălan (fond). Citeste mai mult pe RTV.NET


STIRI SIMILARE...
17 ian 09:55
Votează email 0 email
...a fostului ministru PNŢCD Ioan –Avram Mureşan (fond) şi a deputatului PDL Eugen Bădălan (fond). Citeste mai mult pe RTV.NET ...
17 ian 03:58
Răspunde | Votează email 0 email
PumNtLfTrfozvBzUb
GuvZSi , [url=http://ngmsgmllcnnj.com/]ngmsgmllcnnj[/url], [link=http://zrdnxenyhdto.com/]zrdnxenyhdto[/link], http://czdtdstbgdzt.com/
17 ian 00:09
Răspunde | Votează email 1 email
Bica
Varanul rosu sa restituie poporului Roman cei doua miliarde dolari ce au fost praduiti de individul securist voiculescu-dan , personaj macabru ce lucra in securitatea ceausista sectia comertul exterior astfel avea acces la conturile Romaniei deschise in strainatate, Trustul intact ,( adica antenele 1,2,3,si alte publicatii ori posturi de radio)au la baza de plecare sumele de bani furate de acest cancer al politicii romanesti dan voiculescu dupa revolta din decembrie 1989 , pacat ca se foloseste si invenineaza zilnic oamenii cu minciuni bolsevice.La puscarie cu voiculescu si sa redea Romanilor banii furati., cei doua miliarde dolari.
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 6 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H