Vouchere-cadou pentru această categorie de români. Metoda ingenioasă prin care un centru de transfuzii vrea să motiveze oamenii să doneze sânge

E criză de sânge în spitalele din România. Din păcate românii care vor să doneze sunt din ce în ce mai puţini.

07 apr. 2021, 09:21
Vouchere-cadou pentru această categorie de români. Metoda ingenioasă prin care un centru de transfuzii vrea să motiveze oamenii să doneze sânge

Vocuhere-cadou pentru această categorie de români. Centrul de Transfuzii din Râmnicu-Vâlcea a găsit o metodă prin caresă îi motiveze pe oameni să facă asta.

Vocuhere-cadou pentru această categorie de români. Metoda ingenioasă prin care un centru de transfuzii vrea să motiveze oamenii să doneze sânge

Cei care donează sânge sunt recompensaţi cu vouchere la saloane de înfrumuseţare ori consultaţii stomatologice. Cadourile vor ajunge la donatorii care se prezintă la Centrul de Transfuzie Sanguină până la data de 17 aprilie.

Campania a fost inițiată de Asociaţia Mămici din Vâlcea și este deja al patrulea an în care are loc. Acum, în pandemie, criza de sânge este și mai acută și tot mai puțini donatori trec pragul Centrului de Transfuzii.

Cei care vor să facă o faptă bună și merg să doneze sânge până pe 17 aprilie vor primi, pe lângă tichetele de masă, un set de analize gratuite, și vouchere cadou. Sunt 200 de astfel de cadouri ce constau, mai exact, în consultații stomatologice la o clinică din Râmnicu-Vâlcea, ședințe de masaj ori pachete la saloane de înfrumusețare.

Mai mulți oameni de afaceri din zonă s-au alăturat campaniei sperând că, prin acest demers, va crește numărul celor care vor merge să doneze sânge.

De altfel, numărul de pacienți COVID în stare gravă crește zilnic, crește și necesarul de plasmă convalescentă ce poate fi administrată ca tratament.

La Centrul de Transfuzii din București, angajații au apelat din nou la spitale, în căutare de pacienți care s-au vindecat și pot veni să doneze.

Florentina Mihăiță a stat de vorbă cu șefa Centrului de Transfuzii București,Doina Goșa:

„Săptămâna trecută, am avut între 7 și 9 plasmafereze făcute în fiecare zi, sigur că ne dorim să vină un număr mai mare. Plasmă convalescentă pot să doneze doar persoane care au trecut prin boala Covid. Persoanele care au fost vaccinate și vor să doneze sânge pot să o facă la 7 zile de la vaccin, în cazul în care au fost vaccinate cu Moderna sau Pfizer. Persoanele care s-au vaccinat cu AstraZeneca pot să doneze sânge la 4 săptămâni de la vaccin.”

Donarea de plasmă prin plasmafereză durează 45-60 de minute, spre deosebire de donarea de sânge, care durează 10-15 minute, însă organismul se reface mai ușor după donarea de plasmă.

Citeşte şi: USR-PLUS cere donaţii de la susţinători în sprijinul campaniei „Fără penali în funcţii publice”