Vodafone ar putea prelua unul dintre cei mai mari „cablişti” din România

Vodafone analizeaza posibile achizitii, inclusiv a celui mai mare operator de servicii prin cablu din Europa, Liberty Global, proprietarul UPC Romania, pentru a contracara consolidarea altor companii concurente din Marea Britanie, au declarat pentru Reuters cinci surse apropiate situatiei.

01 dec. 2014, 09:33
Vodafone ar putea prelua unul dintre cei mai mari „cablişti” din România

Discutiile interne din cadrul Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobila la nivel mondial, s-au intensificat in ultimele zile, dupa ce liderul de servicii broadband BT Group a dezvaluit ca analizeaza o posibila achizitie a companiei O2, divizia locala de telefonie mobila a grupului spaniol Telefonica, dar si cumpararea operatorului wireless EE, detinut de Orange si Deutsche Telekom, scrie hotnews.ro.

Citeşte şi Ce a păţit un PROFESOR după ce i-a fost furat telefonul cumpărat de la VODAFONE: Nu mă aşteptam la asta

Daca BT va finaliza o astfel de tranzactie, vor creste vanzarile grupului de servicii de telefonie fixa si mobila. In aceste conditii, va deveni mai important pentru operatori de telefonie mobila ca Vodafone, EE, O2 si 3 (a grupului Hutchison) sa detina retele fixe proprii, in caz contrar urmand sa fie nevoite sa devina simpli revanzatori ai serviciilor BT.

Citeşte şi Vodafone România şi-a extins reţeaua 4G în 19 oraşe. Viteze de până la 150 Mbps

Atractivitatea Liberty Global, a miliardarului John Malone, rezida in detinerea unor retele prin cablu capabile sa asigure trafic de Internet de mare viteza in aproape 12 tari din Europa, scrie hotnews.ro.