Vodafone introduce eticheta Eco Scor la telefoanele din portofoliu

Vodafone România, cel de-al doilea operator telecom de piaţa locală, adaugă eticheta Eco Scor terminalelor din portofoliu, ce include o nota de la 1 la 5, în funcţie de eficienţa ecologică a fiecărui telefon.

24 apr. 2012, 09:13
Vodafone introduce eticheta Eco Scor la telefoanele din portofoliu

Impactul cel mai mare asupra mediului este punctat cu 1, în timp ce dispozitivele ce primesc nota 5 influentează cel mai puţin mediul înconjurător.

Punctajul final ia în calcul două componente: evaluarea produsului, ce reflectă impactul pe care telefonul îl are asupra mediului, şi evaluarea corporativă, bazată pe acţiunile pe care producătorul de telefoane mobile le intreprinde în privinţa durabilităţii, atât din punct de vedere social, cât şi ecologic.

Notarea se face în funcţie de punctajul obţinut în urma evaluării a 162 de criterii. Dintre acestea, 106 vizează produsul, iar 56 iau în calcul activitatea producătorului.

Evaluarea produsului se bazează pe o serie de aspecte principale, cum ar fi, extragerea resurselor, producţia, transportul, utilizarea şi ciclul de viaţă. Evaluarea corporativă are ca principale criterii etica şi gestiunea lanţului de aprovizionare, prevenirea poluării, modul de extragere a mineralelor şi standardele muncii.

Coeficientul Eco Scor nu influenţează preţul final al unui terminal, iar eticheta are ca singur rol asigurarea transparenţei eficienţei ecologice, pentru fiecare produs in parte.