Vodka ”Zelensky”, lansată în Elveţia. Cât costă şi de unde poate fi cumpărată

Vodka ”Zelensky” a fost lansată în Elveţia. Brandul a fost gândit în onoarea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi este denumită ca fiind „cea mai influentă marcă de băuturi din lume”.

15 apr. 2022, 12:34
Vodka ”Zelensky”, lansată în Elveţia. Cât costă şi de unde poate fi cumpărată
Vodka ”Zelensky”, lansată în Elveţia

Vodka ”Zelensky”, lansată în Elveţia. Această băutură spirtoasă poate fi achiziționată din Elveția, Germania și Marea Britanie, iar rețul pentru 0,5 litri este de 40 de franci elvețieni.

Citeşte şi: Condiţia care trebuie îndeplinită pentru ca întâlnirea Putin – Zelenski să aibă loc. Anunţ oficial de la Kremlin

Vodka ”Zelensky”, lansată în Elveţia

Cel puțin 5 euro din vânzarea fiecărei sticle merg imediat în ajutorul Ucrainei. Fondatorii mărcii promit de asemenea să doneze 100% din veniturile lor pentru reconstrucția Ucrainei.

Pe site-ul dedicat băuturii, se precizează că DrinkForPeace este o campanie lansată de Vodka ”Zelensky” cu scopul de a sprijini oamenii care de pe urma războiului și de a promova pacea.

Pe platforma #DrinkForPeace, oamenii care trăiesc în zone de război pot indica unde este cel mai necesar ajutor și ce organizații caritabile ar trebui sprijinite. „Platforma este în prezent înființată și invităm toate celelalte companii de băuturi din întreaga lume să susțină #DrinkForPeace„, se mai precizează pe site.

Potrivit unui anunț, stocurile au fost deja epuizate, însă băutura va fi în curând din nou disponibilă.

Lovitură teribilă pentru Zelenski

Portul maritim comercial Mariupol a fost complet eliberat de luptătorii Regimentului Azov, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general-maior Igor Konaşenkov, conform agenţiei de presă ruse, TASS.

Portul maritim comercial din oraşul Mariupol a fost complet eliberat de militanţii nazişti ai Regimentului Azov. Toţi cei care erau ţinuţi ostatici de nazişti la bordul navelor, inclusiv străine, au fost eliberaţi”, susţine oficialul rus.

Potrivit lui Konaşenkov, trupele ucrainene rămase, inclusiv Regimentul Azov, sunt complet încercuite şi nu au posibilitatea de a scăpa.

Ministerul rus al Apărării a anunţat, sâmbătă, că forţele Rusiei au deschis focul asupra unei nave ucrainene cu care se încerca evacuarea comandanţilor batalionului Azov din oraşul Mariupol.

Membrii batalionului Azov s-au luptat cu armata rusă în Mariupol, oraş situat în sud-estul Ucrainei, între Crimeea anexată de Rusia şi regiunile separatiste din estul ţării.