Voi fi o mamă mai bună decât parinţii mei?

"Voi fi o mamă mai bună decât părinţii mei?", este o întrebare pe care şi-o pun frecvent viitoarele mame. Iar dacă au avut parte de o copilărie cu traume, nesiguranţele se adâncesc.

30 ian. 2015, 08:07
Voi fi o mamă mai bună decât parinţii mei?

Este absolut normal şi des întâlnit obiceiul ca o viitoare mamă să reflecteze asupra copilăriei (bună sau rea) în timpul sarcinii. Într-o anumită măsură, cu toţii purtăm cicatrici din anii copilăriei şi, de cele mai multe ori, oamenii de succes pun deoparte aceste aspecte, încearcă să le uite pentru a-şi continua viaţa.

Durerile nerezolvate din trecut, ascunse bine, într-un sertăraş al minţii, pot sta acolo mult timp – până la un eveniment major, o schimbare care te forţează să te confrunţi cu problemele trecutului. Perioada sarcinii este unul dintre aceste evenimente, unul care poate fi atât de copleşitor şi profund încât va determina o intensă introspecţie – fie că doreşti sau nu.

Citeşte şi 5 sugestii pentru mame cu carieră

Femeile care au avut parte de traume sunt supuse riscului de depresie în timpul sarcinii şi după naştere. Totuşi, acest lucru nu înseamnă că vei suferi inevitabil de depresie clinică.

Vezi Voi fi o mama mai buna decat parintii mei? pe mami.ro