Voicu: Anunţul lui Băsescu e POPULIST, la finalul revizuirii va exista un referendum mai important

Mihai Voicu, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat marţi că ideea lui Traian Băsescu de a convoca un nou referendum privind Parlamentul unicameral cu 300 de parlamentari este "populistă", deoarece la finalul procesului de revizuire a Constituţiei va exista un referendum mai important.

11 iun. 2013, 17:15
Voicu: Anunţul lui Băsescu e POPULIST, la finalul revizuirii va exista un referendum mai important

Voicu a fost întrebat cum vede ideea lansată de preşedintele Traian Băsescu, care şi-a anunţat intenţia de a convoca un nou referendum cu acelaşi subiecte asupra cărora a existat o consultare populară în 2009.

„În opinia mea este o declaraţie populistă, procesul de revizuire a Constituţiei se află în plină desfăşurare şi nu trebuie să uităm faptul că întotdeauna un astfel de proces se încheie printr-un referendum, unde se decide şi dacă forma Constituţiei este aprobată sau nu. Aşadar, nu doar pe subiectele menţionate, ci pe întreaga construcţie constituţională cetăţenii români vor avea ocazia să se pronunţe prin referendum, când procesul va fi finalizat. În opinia mea, a organiza două astfel de procese de consultare, la scurt timp unul după celălalt, pentru că din punct de vedere calendaristic aşa s-ar desfăşura lucrurile ar însemna doar o risipă inutilă de resurse. Cel mai important referendum este cel pentru aprobarea Constituţiei„, a declarat Mihai Voicu, potrivit Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că a declanşat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari, precizând însă că va emite decretul în funcţie de modul în care Parlamentul va respecta voinţa poporului exprimată în 2009.

În această după-amiază am declanşat procedura unui nou referendum cu două întrebări: dacă români vor Parlament unicameral şi dacă românii vor Parlament cu 300 de membri„, a spus Băsescu.