Voicu îi dă replica lui Tăriceanu: Decizia privind candidatul USL la prezidenţiale a fost deja luată

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu i-a replicat, vineri, senatorului liberal Călin Popescu-Tăriceanu, precizând că decizia cu privire la candidatul pentru alegerile prezidenţiale din partea USL a fost luată deja în Congresele PNL, PSD şi PC.

25 ian. 2013, 12:36
Voicu îi dă replica lui Tăriceanu: Decizia privind candidatul USL la prezidenţiale a fost deja luată

„Decizia cu privire la candidatul pentru alegerile prezidenţiale nu doar din partea PNL, ci şi din partea USL, a fost luată deja, atât separat, în Congresul PNL, cât şi în congresele celorlalte partide membre USL, adică PSD şi PC”, a spus Mihai Voicu.

El a arătat că, în opinia sa, dezbaterea internă pe acest subiect este încheiată, el opinând că PNL trebuie să fie pus în mişcare acum pentru pregătirea alegerilor prezidenţiale şi pentru alegerea lui Crin Antonescu în funcţia de preşedinte al României.

„Mai mult decât atât, eu cred că tot Partidul Naţional Liberal trebuie să fie în acest moment pus în mişcare pentru pregătirea alegerilor prezidenţiale şi pentru alegerea domnului Crin Antonescu în funcţia de preşedinte al României. Dezbaterea internă pe acest subiect, din punctul meu de vedere, este închisă. Doar campania electorală şi pregătirea alegerilor trebuie să conteze în acest moment”, a subliniat Voicu.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu propune ca desemnarea candidatului PNL la Preşedinţie să se facă printr-un scrutin intern, aşa cum se întâmplă în alte ţări, menţionând că cel desemnat va trebui să aibă şansele cele mai mari de a obţine mandatul prezidenţial.

„Propunerea mea e ca în PNL desemnarea candidatului (la Preşedinţie, n.r.) să se facă printr-un scrutin intern”, a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

Tăriceanu a apreciat că în organizarea alegerilor interne în PNL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale ar trebui să se desfăşoare cel mai devreme în martie 2014, precizând că această idee ar duce la modernizarea necesară partidului.

„Aceste alegeri interne (pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, n.r.) trebuie organizate nu mai devreme de martie 2014. Nu există niciun fel de raţiune pentru a le organiza mai devreme, în ţările democratice în care se practică acest sistem se organizează că puţine luni înainte de alegerile propriu-zise. În Statele Unite ele se organizează exact în toiul verii, sunt cele două convenţii. Orice alt sistem, orice altă încercare de a stabili candidatul de pe acum ar însemna o acţiune prematură şi care, după părerea mea, s-ar constitui într-o mare eroare. Ar însemna că a renunţa la această formulă înseamnă că ratăm ceea ce numesc eu modernizarea partidului şi posibilitatea de a motiva membrii noştri sau alţi oameni care doresc să se alăture PNL”, a afirmat Tăriceanu.