Voicu Vușcan, afaceristul care va lua măsuri drastice după respingerea României în Schengen: „De la 1 ianuarie, nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac!”

Voicu Vușcan, administratorul companiei Elit SRL Cugir, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din țară, a transmis că nu va mai prelungi niciun contract cu vreo firmă cu acționariat austriac, după ce România a fost refuzată să intre în spațiul Schengen.

08 dec. 2022, 23:42
Voicu Vușcan, afaceristul care va lua măsuri drastice după respingerea României în Schengen: „De la 1 ianuarie, nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac!”

Voicu Vușcan, administratorul și directorul companiei Elit SRL Cugir, a anunțat că va întrerupe colaborările cu firmele austriece, după ce aderarea României la spațiul Schengen a fost blocată din cauza votului Austriei.

„După ziua de astăzi, nu îmi va fi dor de Viena, de ski în Austria, de OMV, Petrom, Omniasig, Raiffaisen, BCR, Pfanner, Atomic, Fischer, Frey Wille, Julius Meinl, Humanic, Red Bull, Swarovski. Am fost buni 30 de ani să plătim dobânzi băncilor austriece, să le dăm pe nimic petrol, gaze și păduri, să cheltuim la Parndorf și ski în Austria. De la 1 ianuarie, nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firma cu acționariat austriac. Poate această palmă, pe care o luăm azi, va reuși să ne trezească, și să nu mai fim acel popor de tâmpiți, despre care vorbea Petre Țuțea” a scris omul de afaceri din județul Alba, joi, pe pagina sa de Facebook.

Citiți și: UMILITOR! România nu intră în Schengen. Austria şi Olanda au votat împotriva aderării României şi Bulgariei. Croaţia a fost acceptată

Voicu Vușcan consideră că este momentul ca românii „să întoarcă foaia” în relația cu Austria.

”În Schengen sau în afara lui, pentru majoritatea dintre noi nu contează prea mult, nu ne schimbă viață în niciun fel, dar dacă ne simțim mândri că suntem români, este momentul să întoarcem foaia, și să lovim fiecare dintre noi, cu armele pe care le avem”, a completat managerul Elit.

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu a intrat în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE.

Austria a reușit să blocheze decizia favorabilă în Consiliul JAI pentru aderarea la Schengen, fiind necesară unanimitate. Olanda i s-a alăturat, în condițiile în care se opune aderării Bulgariei, iar votul a fost dat „la pachet cu România”.

Citiți și: Klaus Iohannis, primele declarații după ce România nu a fost primită în Schengen: „Decizia de azi e profund nedreaptă. E obiectivul nostru strategic, nu ne vom opri până nu-l vom atinge”