Voiculescu cere Guvernului să reducă TVA-ul la toate produsele alimentare de bază

Dan Voiculescu pare foarte activ în temniţă relatând detaliat pe blogul său demersurile făcute pentru a-l convinge de primul-ministru Victor Ponta să reducă TVA-ul la toate alimentele de bază, nu doar la unele dintre ele.

27 feb. 2015, 13:58
Voiculescu cere Guvernului să reducă TVA-ul la toate produsele alimentare de bază

„Salut initiativa Guvernului de a reduce cota TVA la 9% la o parte dintre alimentele de baza (carne, legume, pește și fructe). In acelasi timp, multumesc public pentru un raspuns eficient si prompt la ultima scrisoare adresata nu cu mult timp in urma. Am transmis atunci Premierului (si altor institutii interesate) concluziile corespondentei purtate recent cu inalti reprezentanti ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti pe tema taxei pe valoarea adaugata la produsele alimentare (in majoritatea statelor europene TVA-ul la alimente este redus)”, scrie Dan Voiculescu.

Pe de altă parte, preşedintele fondator al PC este nemulţumit că reducerea TVA nu vizează toate produsele alimentare de bază, mai ales că există precedentul succesului reducerii TVA la pâine.

„Mai bine mai tarziu, decat niciodata, însa este esential sa se renunte la jumatati de masura care nu rezolvă nimic. Acesta a fost mesajul pe care i l-am transmis astazi Ministrului Darius Valcov. Sustin public, in continuare, ca reducerea TVA la toate alimentele de baza ramane o masura vitala pentru combaterea economiei subterane si imi exprim increderea ca nicio institutie a statului nu isi doreste sa protejeze evaziunea si sa incurajeze saracia”, susţine Dan Voiculescu.