Voiculescu cere reintroducerea PEDEPSEI CU MOARTEA

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, susţine că Uniunea Europeană ar trebui să-şi reconsidere refuzul de a admite pedeapsa cu moartea. Voiculescu susţine că există fapte abonimabile pentru care nu poate altă modalitate de ispăşire, el dând exemplul unui tată care şi-a violat recdent fiica de numai doi ani.

14 aug. 2013, 06:46
Voiculescu cere reintroducerea PEDEPSEI CU MOARTEA

„M-am întâlnit recent cu un grup de parlamentari conservatori decişi să ridice problema pedepsei cu moartea la nivel european. Gestul de neimaginat al tatălui care şi-a violat propriul copil de numai doi ani a reuşit să stupefieze, să dezguste şi să revolte pe toată lumea. Sunt – spun parlamentarii conservatori – culpe atât de grave încât abolesc condiţia umană a făptuitorului, iar mutilarea sexuală a unui copil nevinovat nu poate fi decât fapta unui bolnav incurabil, care va ajunge doar câţiva ani în închisoare, pe banii contribuabilului, apoi va reveni în societate şi va recidiva”, scrie Voiculescu pe blogul său.

Acesta a arătat că reintroducerea pedepsei cu moartea poate fi discutată doar la nivelul întregii Uniuni Europene, încercările anterioare de reintroducere în legislaţia naţională reprezintă doar „o amăgire populistă”. În schimb, tema ar putea deveni subiect de campanie al PC la alegerile europarlamentare viitoare.

„Trebuie privită cu atenţie, din acest punct de vedere, decizia parlamentarilor conservatori de a pregăti pentru alegerile europarlamentare o platformă electorală care propune o discuţie majoră asupra pedepsei cu moartea în cadrul Uniunii Europene. Europa este, indiscutabil, un avanpost al drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului. Însă mai este cetăţean şi om un tată capabil să-şi agreseze sexual propriul prunc? Mai poate fi protejată o umanitate care este, în fapt, inumană?”, se întreabă Dan Voiculescu.


loading...