Voiculescu: Începând de azi, oricând, oriunde, să nu mai spunem PC, să spunem Partidul Conservator

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, le-a atras atenţia, marţi, membrilor Biroului Politic al partidului ca, "începând de azi, oricând, oriunde, inclusiv noaptea în somn" să nu mai spună PC, ci Partidul Conservator, deoarece cuvântul conservator "va fi urmat de principiile conservatoare".

14 mai 2013, 13:08
Voiculescu: Începând de azi, oricând, oriunde, să nu mai spunem PC, să spunem Partidul Conservator

„Prima mea rugăminte este ca, începând de azi, oricând, oriunde, paranteză inclusiv noaptea în somn, să nu mai spunem PC, să spunem Partidul Conservator. Cuvântul conservator devine o prioritate pentru auzul românilor pentru că el va fi urmat de principiile conservatoare”, a spus Dan Voiculescu, în deschiderea şedinţei Biroului Politic al partidului, potrivit Mediafax.

El a adăugat că Partidul Conservator trebuie să demonstreze că are criteriile şi principiile sale. „Trebuie să mergem să demonstrăm că avem şi noi criteriile noastre, principiile noastre”, a adăugat Voiculescu.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a precizat că la această şedinţă se discută despre alegerile interne din organizaţiile partidului în perspectiva Congresului din luna septembrie, precum şi despre organizarea alegerilor europarlamentare de anul viitor.

El a spus că se va discuta şi despre regionalizare, revizuirea Constituţiei şi despre activitatea PC la guvernare.

PC este un partid al clasei de mijloc, un partid de centru-dreapta, un partid care luptă pentru oamenii de afaceri, pentru formarea unei clasei de mijloc”, a afirmat Constantin.

El a mai arătat că Maria Grapini conduce ministerul IMM şi are un rol important al formării clasei de mijloc. Şi Ministerul Agriculturii contribuie la formarea clasei de mijloc în mediul rural, menţionând lansarea programului „ferme de familie” care va începe la 15 iunie. El le-a spus membrilor Biroului Politic că este importantă popularizarea acestui program.

„Trebuie să ne preocupăm şi de celelalte valori pe care Partidul Conservator le susţine de atâta timp, mă refer la familie, religie, păstrarea tradiţiilor”, a adăugat Constantin.