Voiculescu: Terenul pe care se va construi spitalul regional de la Craiova, transferat la Ministerul Sănătăţii prin Hotărâre de Guvern

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, că în două săptămâni ar putea fi dată o Hotărâre de Guvern prin care terenul pe care se va construi spitalul regional de la Craiova va fi transferat de la Ministerul Apărării Naţionale la Ministerul Sănătăţii, precizând că în a doua jumătate a lui 2017 ar putea fi demarată licitaţia pentru realizarea proiectului.

13 oct. 2016, 16:36
Voiculescu: Terenul pe care se va construi spitalul regional de la Craiova, transferat la Ministerul Sănătăţii prin Hotărâre de Guvern

Vlad Voiculescu a vorbit, într-o sesiune online din cadrul proiectului „De vorbă cu ministrul tău”, despre stadiul în care se află proiectul spitalului regional de la Craiova.

„Craiova este unul dintre cele două locuri unde avem deja un teren pe care l-am identificat şi va fi transferat de la Ministerul Apărării către Ministerul Sănătăţii, printr-o Hotărâre de Guvern pe care o pregătim deja, posibil să se întâmple acest lucru în următoarele două săptămâni, deci vom avea o Hotărâre de Guvern prin care stabilim unde se va construi acest spital”, a spus Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a explicat că, în acest moment, sunt refăcute studiile de fezabilitate, în colaborare cu Banca Europeană de Investiţii.

„Stadiul pregătirii este următorul: refacem studiile de fezabilitate, facem asta printr-o colaborare cu Banca Europeană de Investiţii, care sperăm să coordoneze proiectul de pregătire de la început până la final, iar când spun final mă refer la documentele de licitaţie. Este ceea ce ne dorim, este ceea ce negociem cu Banca Europeană de Investiţii, credem că implicarea unei instituţii financiare internaţionale va asigura o continuitate procesului indiferent ce schimbări vor mai veni la Ministerul Sănătăţii şi credem că asta va asigura şi un nivel de calitate pregătirii proiectului”, a adăugat ministrul.

Vociulescu a precizat că se aşteaptă ca, în a doua jumătate din 2017, să demareze licitaţia pentru realizarea spitalului.

„Este esenţial pentru orice proiect de investiţii să fie pregătit judicios şi pentru asta vom lupta alături de BEI. Înainte de a pleca de la acest ninister vom avea o foaie de parcurs foarte clară, cred că în a doua jumătate a anului viitor este fezabil să ne aşteptăm la demararea licitaţiei”, a spus Vlad Voiculescu, citat de news.ro.