Volksbank lansează programul educaţional „Sâmbăta Micilor Bancheri”

Volksbank România invită copiii și părinții la "Sâmbăta micilor bancheri", un proiect educațional destinat copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, prin intermediul căruia aceștia învață cum funcţionează o bancă şi cum să cheltuiască banii într-un mod responsabil.

16 iul. 2014, 14:23
Volksbank lansează programul educaţional „Sâmbăta Micilor Bancheri”

Sâmbătă, 19 Iulie, între orele 11:00 – 14:30, sucursala Volksbank din str. Dr. Felix, nr. 63-69, Bucureşti, îşi deschide porţile şi aşteaptă părinţii şi copiii pentru un schimb de cărţi şi o introducere în lumea fascinantă a banilor. „Micii bancheri” sunt invitați să aducă la sucursala băncii o carte pe care au citit-o și vor primi, la schimb, din partea Volksbank, o alta nou-nouță. Mai mult decât atât, pe cei mici îi aşteaptă un tur de sucursală interactiv și o poveste scrisă special pentru ei, de către autoarea Simona Tache – „Povestea puşculiţei”.

Schimb de cărţi şi pregătirea viitoarelor generaţii în ceea ce priveşte responsabilitatea financiară.

Acest demers are la bază cauze cât se poate de obiective. Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a lecturii în rândul copiilor, dar şi lipsa unei educaţii financiare elementare.

Cărțile colectate vor fi donate bibliotecilor municipale și comunale.

Într-un efort comun de a încuraja lectura şi de a ajuta comunităţile locale în care Volksbank îşi desfăşoară activitatea, volumele colectate de la cei mici vor fi donate bibliotecilor municipale şi comunale din zonele în care are loc acțiunea.

Sambăta micilor bancheri continuă în săptămânile care urmează şi în alte oraşe din ţară:
Brașov (26 iulie), Constanța (2 august), Timișoara (9 august), Iași (23 august), Cluj (30 august), Craiova (6 septembrie), Curtea de Argeș (6 septembrie), Mediaș (20 septembrie) și Sighișoara (20 septembrie).