Volkswagen ar putea renunţa la divizia de camioane sau producţia de motociclete. Grupul vrea să reducă numărul de branduri

Grupul Volkswagen a anunţat că ar putea renunţa la unele branduri pe care le deţine, însă a exclus posibilitatea de a vinde mărcile Porsche și Skoda.

18 mart. 2019, 09:02
Volkswagen ar putea renunţa la divizia de camioane sau producţia de motociclete. Grupul vrea să reducă numărul de branduri

Grupul Volkswagen analizează o serie de măsuri ample prin care să reducă costurile și să crească profitabilitatea, iar printre acestea se numără și renunțarea la circa 7.000 de angajați, după cum scrie automarket.ro. CEO-ul Herbert Diess a anunțat însă că Grupul Volkswagen analizează în prezent inclusiv posibilitatea de a renunța la unul dintre cele 12 branduri pe care le deține. „Revizuim portofoliul nostru de branduri, iar în a doua jumătate a anului vom putea discuta mai multe despre acest subiect„, a declarat el în cadrul unei conferințe de presă.

Chiar dacă a refuzat să ofere detalii suplimentare, Diess a anunțat că mărcile Porsche și Skoda nu sunt de vânzare, ca urmare a faptului că ambele depind în mare măsură de apartenența la Grup pentru a dezvolta modele de nouă generație.

După izbucnirea scandalului Dieselgate, Grupul Volkswagen a analizat opțiunea de a vinde divizia de camioane Man și Scania, însă în cele din urmă a reunit cele două branduri într-o singură companie pe nume Traton. O altă opțiune viza renunțarea la producătorul de motociclete Ducati.