Volkswagen, dat în judecată de cel mai mare fond suveran din lume

Publicat: Luni, 16 Mai 2016 06:16 // Actualizat: Luni, 16 Mai 2016 06:16 // Sursa: romaniatv.net

Fondul suveran norvegian, cel mai mare din lume, a afirmat duminică seară pentru Financial Times că pregătește acțiuni în justiție în Germania împotriva producătorului de automobile Volkswagen - unde este unul dintre principalii acționari -, după ce valoarea acțiunilor acestuia au scăzut la bursă din cauza scandalului motoarelor trucate, scrie AFP.

"Avocații noștri consideră că modul în care grupul a acționat justifică cererea de reparații în cadrul legislației germane. În calitate de investitor, este responsabilitatea noastră să păstrăm părțile pe care le deținem în Volkswagen", a declarat cotidianului directorul general al unității din banca centrală care administrează acest fond. 

Potrivit agenției de informații financiare Bloomberg, fondul alimentat din veniturile încasate de pe urma hidrocarburilor norvegiene este al patrulea acționar al producătorului german, cu 1,64% din capital. 

Acest grup al cărui portofoliu reunește 12 mărci, printre care Volkswagen, Audi, Porsche și Seat, a fost nevoit să cheltuiască 16,2 miliarde de euro pentru a face față scandalului manipulării testelor de emisii unor motoare diesel izbucnit anul trecut. 

Probele sale judiciare sunt abia la început, cu o serie de acțiuni în justiție declanșate în Statele Unite și Olanda. 

Duminică seară, niciun purtător de cuvânt al producătorului de automobile nu a putut fi contactat. 

Volkswagen a folosit softuri pentru manipularea testelor de emisii la 11 milioane de mașini din întreaga lume pentru a le face să pară mai puțin poluante, iar în prezent se confruntă cu consecințele acestui scandal. 

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Aiudi Bloomberg Porsche seat volkswagen
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 mai 09:13
...producătorului de automobile Volkswagen – unde este unul dintre principalii acționari -, Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
16 mai 06:36
... Fondul suveran norvegian, cel mai mare din lume, a afirmat duminică seară pentru Financial Times că...
16 mai 06:27
...Germania împotriva producătorului de automobile Volkswagen – unde este unul dintre principalii acționari -, Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8750
RON
28 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H