Volkswagen recheamă în service noul Passat vândut în Europa pentru o problemă electrică

Constructorul auto german Volkswagen a demarat luna trecută în Europa o acțiune de rechemare în service pentru noul model Passat, care este susceptibil să aibă o problemă electrică, informează AFP.

22 mart. 2016, 15:17
Volkswagen recheamă în service noul Passat vândut în Europa pentru o problemă electrică

„Am decis să rechemăm în Europa noul Passat, B8” din cauza unei probleme electrice, a declarat marți un purtător de cuvânt de la Volkswagen, fără a oferi detalii cu privire la numărul autovehiculelor afectate. „Nu avem cunoștință de existența unor accidente provocate de această problemă”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Noul model Volkswagen Passat se comercializează în Europa de la sfârșitul anului 2014.

În Suedia de exemplu, constructorul german a trimis o scrisoare unui număr de 13.700 de proprietari de Passsat în care îi roagă să contacteze un concesionar Volkswagen și să stabilească o întâlnire pentru a controla o priză de curent care este posibil să fie montată în mod incorect, a precizat un purtător de cuvânt de la subsidiara Volkswagen din această țară. Acesta a explicat că problema electrică poate duce la încetarea funcționării motorului și a sistemului de asistență la frânare dar cu toate acestea conducătorul vehiculului poate să frâneze și să vireze.

În paralel, grupul Volkswagen este implicat în prezent într-un scandal de amploare după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.