Volkswagen Romania, prima REACŢIE OFICIALĂ după scandalul TESTELOR DE POLUARE MANIPULATE

Volkswagen România a reacţionat oficial după scandalul în care a fost implicată firma constructoare de automobile. Nemţii ai fost acuzaţi şi au recunoscut că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităților SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate prin instalarea unui software care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în timpul operațiunilor normale.

23 sept. 2015, 13:47
Volkswagen Romania, prima REACŢIE OFICIALĂ după scandalul TESTELOR DE POLUARE MANIPULATE

Reprezentanții Volkswagen au recunoscut că au falsificate datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor și au anunțat că ar putea fi afectate 11 milioane de vehicule vândute în întreaga lume. Amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul. Reparațiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei. Sunt vizate modelele produse în ultimii șapte ani, inclusiv Jetta, Beetle, Golf, Passat și Audi A3.

Volkswagen Româniaa remis o scrisoare către clienţi, în care face precizări importante legate de scandal:

Stimaţi clienţi,

Stimate Doamne,

Stimati Domni,

Probabil că aţi luat la cunoştinţă din materialele actuale din media că Volkswagen lucrează intens la clarificarea neregularităţilor cu privire la un soft utilizat pentru motoarele diesel.

Vă rugăm să aveţi în vedere mai ales următoarele:

Încrederea clienţilor noştri şi a publicului este şi va rămâne de importanţă esenţială pentru noi! Regretăm sincer şi profund că v-am trădat încrederea şi ne ocupăm cât mai rapid posibil de toate aspectele care vă afectează.

Toate autovehiculele în cauză sunt absolut sigure şi funcţionale pe şosea. Chestiunea respectivă se referă exclusiv la substanţele poluante emise. Vom înlătura acest neajuns! Bineînţeles că ne vom asuma întreaga răspundere şi costurile pentru măsurile necesare.

Dar acest proces necesită timp – timp pentru analizarea circumstanţelor şi timp pentru iniţierea măsurilor tehnice.

Autovehiculele noi cu motoare diesel Euro 6 oferite în prezent de către Grupul Volkswagen în Uniunea Europeană îndeplinesc cerinţele legii, precum şi standardele de mediu. Softul în cauză nu afectează manevrabilitatea, consumul sau emisiile. Exclusiv la autovehiculele cu motor din seria EA 189 au fost constatate diferenţe remarcabile între valorile la bancul de teste şi cele din utilizarea efectivă pe şosea. Volkswagen lucrează în forţă la înlăturarea acestor devieri prin măsuri tehnice.

Vă rugăm să aveţi înţelegerea că momentan nu putem specifica în detaliu care modele şi care ani de fabricaţie sunt afectaţi. Vă vom oferi informaţii adiţionale imediat ce aceasta este posibil.

Noi cei de la Volkswagen vom face tot posibilul pentru a recâştiga pe deplin încrederea pe care atât de mulţi oameni ne-au acordat-o şi vom face tot ceea ce este necesar pentru a înlătura daunele.

Citeşte şi SCANDALUL Volkswagen. Toate maşinile provenite din exterior, verificate de RAR

Acțiunile Volkswagen înregistrau marți la bursă un declin de 17,5%, la 110,20 euro, comparativ cu o scădere de 20% luni, după ce compania a anunțat provizioane de 6,5 miliarde de euro pentru a acoperi costurile legate de scandalul poluării, transmit Bloomberg și Reuters.

Din cauza declinului acțiunilor, VW a pierdut luni aproximativ 15 miliarde de euro (16,9 miliarde de dolari) din capitalizarea de piață. În acest an, titlurile companiei au scăzut la bursă cu 41%.

Citeşte şi Componentele maşinilor diesel comercializate de Volkswagen în SUA au fost produse de Bosch