Volodimir Zelenski a făcut anunţul imediat după miezul nopţii. Se aşteaptă reacţia Rusiei

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, consideră că este risc mare ca discuţiile de pace cu Rusia să se încheie, din cauza atrocităţilor comise de soldaţii ruşi, transmite Interfax, potrivit Reuters. Zelenski a precizat, însă, că esteîn continuare dispus să se întâlnească cu Vladimir Putin.

30 apr. 2022, 00:18
Volodimir Zelenski a făcut anunţul imediat după miezul nopţii. Se aşteaptă reacţia Rusiei

UPDATE: Zelenski a declarat presei poloneze că este încă pregătit să vorbească cu Vladimir Putin, în ciuda atrocităţilor ruseşti de la Bucea, Mariupol şi din alte locuri, transmite BBC.

Zelenski a precizat că doreşte să se întâlnească cu preşedintele Putin deoarece „un singur om decide totul” în Rusia.

El a continuat spunând că este alături de poporul său „din inimă şi din suflet”, dar „dacă există o singură şansă, ar trebui să vorbim”.

România se pregăteşte de război. Iohannis a informat Parlamentul despre trupele NATO, avioanele F35 şi navele de luptă de pe teritoriul ţării noastre
ŞTIRE INIŢIALĂ: Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, vineri, că există un risc mare ca discuţiile de pace cu Moscova să se încheie, din cauza a ceea ce a numit ”atrocităţi ale trupelor ruse”.
„Oamenii (ucrainenii) vor să-i omoare. Când există o astfel de atitudine, este greu să vorbim despre orice”, a declarat preşedintele ucrainean.

Volodimir Zelenski în Time: „Oamenii văd războiul pe Instagram, pe reţelele de socializare. Când se vor sătura, vor derula mai departe”
Moscova speră în continuare să negocieze o soluţie ”paşnică” cu Ucraina, în timp ce-şi continuă ofensiva în ţara vecină, a afirmat marţi, preşedintele rus Vladimir Putin.

Negociatorii ruşi şi ucraineni au realizat ”progrese serioase” în negocierile de la Istanbul, în Turcia, luna trecută, a declarat el marţi, la Kremlin, unde l-a primit pe secretarul general al ONU Antonio Guterres.

Peste 600 de persoane, rănite în bombardamentul asupra spitalului improvizat din oţelăria Azovstal din Mariupol, declară primarul Vadim Boicenko

Peste 600 de persoane au fost rănite în bombardamentele ruseşti care au vizat, miercuri seara, spitalul improvizat din cadrul oţelăriei asediate Azovstal, a precizat primarul Mariupolului, Vadim Boicenko, relatează CNN.

”Ştiţi deja că au aruncat bombe asupra spitalului, bombe aeriene au distrus spitalul şi acest lucru este un semn de crimă de război, pentru că numărul răniţilor era înainte de 170, iar în prezent este peste 600”, a declarat primarul Vadm Boicenko pentru televiziunea ucraineană.

Oţelăria Azovstal din Mariupol a fost puternic bombardată miercuri seara, potrivit mai multor surse din presă. Boicenko a mai afirmat că ruşii au înfiinţat patru centre de ”filtrare” în oraş unde sunt controlaţi cei care vor să fie evacuaţi.

”Dacă cineva pleacă din oraş şi are, într-un fel sau altul, legătură cu serviciul public, cu serviciul municipal, primeşte vestea tristă că merge la închisoare. Acolo sunt deţinuţi şi torturaţi”, a mai spus el.

Boicenko a adăugat că unele familii care doreau să plece pe teritoriul ucrainean au fost forţate să meargă în zonele controlate de ruşi.