Volodimir Zelenski, aroganţă maximă la adresa Rusiei. L-a chemat la Kiev pe cancelarul Germaniei, chiar de ziua marii parade de la Moscova

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că l-a invitat luni la Kiev pe cancelarul german Olaf Scholz.

07 mai 2022, 08:48
Volodimir Zelenski, aroganţă maximă la adresa Rusiei. L-a chemat la Kiev pe cancelarul Germaniei, chiar de ziua marii parade de la Moscova

Cancelarul Scholz ar putea face un „pas politic foarte puternic” şi ar putea veni în capitala Ucrainei, a afirmat preşedintele Zelenski la un eveniment video găzduit de grupul de reflecţie londonez Chatham House. Invitaţia este valabilă de ceva vreme, a adăugat liderul de la Kiev.

În aceeaşi zi, 9 mai, Rusia va organiza o paradă militară care celebrează, în mod tradiţional, victoria armatei sovietice asupra Germaniei naziste.

Citeşte şi Zelenski nu acceptă federalizarea Ucrainei: „Am fost ales ca preşedinte al Ucrainei, nu ca preşedinte al unui stat ucrainean în miniatură”

Guvernul german a anunţat joi că ministrul de externe Annalena Baerbock se va deplasa la Kiev, dar nu au fost dezvăluite alte detalii.

În prezent, relaţiile dintre Kiev şi Berlin sunt tensionate după ce, la mijlocul lunii aprilie, preşedintelui german Frank-Walter Steinmeier i s-a comunicat să nu se deranjeze să vină la Kiev.

Pe de altă parte, cancelarul Germaniei a transmis săptămâna aceasta că ţara sa va livra armament greu Ucrainei, deşi întârzierea cu care a anunţat acest lucru este şi ea privită de analişti ca o ezitare.

Citeşte şi Soţia lui Zelenski nu are milă pentru ruşi: „De două luni fiii lor sunt ucişi în Ucraina. Dacă sicriele nu îi conving că ceva nu este în regulă, nu am ce să le spun”


loading...
Partenerii noștri