Volodimir Zelenski, bilanț sumbru în Ucraina: ”Cel puţin 500 de copii au fost ucişi în timpul războiului”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat duminică că cel puțin 500 de copii au fost uciși în timpul războiului declanșat de Vladimir Putin pe data de 24 februarie 2022 și care nu pare că se va încheia prea curând.

04 iun. 2023, 17:56
Volodimir Zelenski, bilanț sumbru în Ucraina: ”Cel puţin 500 de copii au fost ucişi în timpul războiului”
Volodimir Zelenski, bilanț sumbru în Ucraina: ”Cel puţin 500 de copii au fost ucişi în timpul războiului”

Volodimir Zelenski, bilanț sumbru în Ucraina. Declarația președintelui ucrainean a venit la scurt timp, după ce în noaptea de de sâmbătă spre duminică, Lisa, o fetiță în vârstă de doi ani, a fost ucisă în timpul unui atac asupra orașului Dnipro.

Citește și Ucraina impune interdicția de export de zahăr către România. Lovitură colosală pentru economia țării, urmează scumpiri la raft

Volodimir Zelenski, bilanț sumbru în Ucraina

La scurt timp după ce cadavrul micuței a fost descoperit printre dărâmături, Volodimir Zelenski a făcut publice cifrele copiilor uciși subliniind că Rusia a luat viaţa viitorilor erudiţi, artişti şi campioni ai sportului.

„Armele ruseşti şi ura… continuă să ia şi să distrugă viaţa copiilor ucraineni în fiecare zi”, a declarat Volodimir Zelenski.

Liderul de la Kiev a ținut să precizeze că numărul victimelor din rândul copiilor este foarte probabil să fie cu mult mai mare, însă în aceste momente nu poate fi stabilită o cifră exactă din cauza ostilităților aflate în plină desfășurare.

„Toată Ucraina, tot poporul nostru, toţi copiii noştri trebuie să fie eliberaţi de teroarea rusă”, a adăugat președintele ucrainean.

În urma atacului care a avut loc asupra orașului Dnipro, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe lângă Lisa alți cinci copii au fost răniți.

La rândul său Rusia acuză Ucraina de bombardamente în zona Lugansk, regiune controlată de trupele Moscovei. Conform centrului de coordonare din zonă, au fost vizate zonele în care se aflau civili.

Ucraina nu a confirmat aceste bombardamente, dar a acuzat și ea Rusia, de foarte multe ori, că a atacat în mod deliberat populația civilă.

„Forţele armate ucrainene au tras cu artilerie într-un centru pentru persoane strămutate care găzduieşte civili în vârstă şi copii. Un agent de securitate a fost ucis şi două persoane rănite”, a declarat guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, pe Telegram.

Regiunea Belgorod se învecinează cu Ucraina și,  din acest motiv, a fost vizată în mod repetat de bombardamente ucrainene. Mai mult, rușii au menționat că au fost înregistrate numeroase tentative de incursiuni armate ale ucrainenilor, în această regiune.

Totul ar avea ca scop punerea în practică a unei contraofensive de proporții pe care Ucraina o pregășete de câteva săptămâni.

Citește și Rusia denunță un „atac terorist” cu drone asupra Moscovei. Kremlinul arată cu degetul spre Ucraina