Volodimir Zelenski cere mai multă „viteză” din partea Occidentului, pentru livrarea de arme: „Vladimir Putin va fi învins”

Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj tranșant Occidentului. Președintele de la Kiev a cerut aliaților NATO mai multă „viteză" în livrarea de arme.

17 feb. 2023, 16:42
Volodimir Zelenski cere mai multă „viteză” din partea Occidentului, pentru livrarea de arme: „Vladimir Putin va fi învins”

Volodimir Zelenski a tras un nou mesaj de alarmă. Oficialul de la Kiev s-a adresat vineri, la Conferința de Securitate de la Munchen, liderilor din Occident. Ucraineanul a cerut noi livrări de arme, pentru ca armata să poată continua ofensiva din Donbas.

 

Volodimir Zelenski: „Avem nevoie de viteză”

 

În timp ce Occidentul negociază livrări de tancuri, Regimul „Vladimir Putin” încearcă din răsputeri să provoace tensiuni și în Republica Moldova, a mai avertizat Volodimir Zelenski.

„Avem nevoie de viteză. Viteză pentru încheierea acordurilor, viteza livrărilor pentru a ne consolida lupta, viteza deciziilor pentru a limita potenţialul rusesc.

Nu există alternativă la viteză, pentru că de ea depinde viaţa”, a transmis Volodimir Zelenski în mesajul transmis prin legătură video, potrivit Agerpres.

De asemenea, președintele de la Kiev este ferm convins că Rusia va invada și Republica Moldova, dacă va încheia cu Ucraina.

„Este evident că Ucraina nu va fi ultima oprire în invazia ordonată de Vladimir Putin”, a transmis Zelenski.

 

Volodimir Zelenski: „Vladimir Putin încearcă să câștige timp pentru agresiunea sa”

 

Mai mult, oficialul de la Kiev a mai declarat că nu momentan nu se teme de o eventuală intervenție a armatei lui Serghei Lukașenko, deci a Belarusului.

În plus, el și-a exprimat convingerea că „goliatul rus va cădea” anul viitor, pe vremea aceasta, când va fi „prima Conferință de Securitate după război”.

„Vladimir Putin încearcă să câștige timp pentru agresiunea sa, mizează pe oboseala părților, dar îl putem învinge pe Putin. Și nu doar pe Putin, ci pe toți Putinii din lume”, a transmis Zelenski.

„Nu există alternativă la victoria Ucrainei. Nu există alternativă la aderarea Ucrainei la UE. Nu există alternativă la Ucraina în NATO”, a conchis ucraineanul.