Volodimir Zelenski, hotărât să continue războiul. Președintele Ucrainei cere „întregii lumi” să îndepărteze Rusia de la Marea Neagră (VIDEO)

Volodimir Zelenski este hotărât să continue războiul, în ciuda pierderilor teritoriale confirmate chiar de oficialii ucraineni.

14 iul. 2022, 09:22
Volodimir Zelenski, hotărât să continue războiul. Președintele Ucrainei cere „întregii lumi” să îndepărteze Rusia de la Marea Neagră (VIDEO)

În vlogul pe care-l realizează zilnic, președintele Volodimir Zelenski susține că soluția pentru criza alimentară mondială este înlăturarea Rusiei de la Marea Neagră.

Oficialul de la Kiev a precizat că deja se fac eforturi susținute pentru a relua transportul cerealelor prin Marea Neagră, însă reușita depinde de colaborarea întregii lumi.

„Astăzi sunt multe referiri la întâlnirea din Turcia privind deblocarea exporturilor agricole din țara noastră prin Marea Neagră. Facem, într-adevăr, eforturi semnificative pentru a restabili aprovizionarea cu alimente pe piața mondială. Și sunt recunoscător Națiunilor Unite și Turciei pentru eforturile lor. Succesul acestei povești nu depinde doar de Ucraina, ci fără exagerare, de întreaga lume.

Dacă reușim să înlăturăm amenințarea rusă pentru a putea naviga în Marea Neagră, aceasta va elimina gravitatea crizei alimentare mondiale. Delegația ucraineană m-a informat că există ceva progrese. Vom conveni asupra detaliilor cu Secretarul General al ONU în zilele următoare”, a declarat Volodimir Zelenski în cea mai recentă intervenție.

 

Volodimir Zelenski amenință Rusia

 

În această săptămână, Volodimir Zelenski a avertizat Rusia că nu va avea pace, cât timp fostul actor de seriale va ocupa funcția de președinte al Ucrainei.

„Ei nu vor fi în siguranţă niciodată pe pământul ucrainean pe care l-au ocupat. Au simțit că operațiunile ofițerilor noștri de informații pentru a-și proteja Patria Mamă sunt mult mai puternice decât oricare dintre „operațiunile speciale” ale lor. Soldații ruși – și știm asta din interceptări conversațiilor lor – le este sincer frică de Forțele noastre Armate”, a subliniat Zelenski.