Volodimir Zelenski încă mai crede în victorie: „Imaginați-vă cât de inspirațională va fi pentru întreaga lume!”

Volodimir Zelenski nu e pregătit să facă pace cu Vladimir Putin, deși Ucraina înregistrează teritorii și vieți omenești pierdute pe bandă rulantă. 

27 iul. 2022, 08:21
Volodimir Zelenski încă mai crede în victorie: „Imaginați-vă cât de inspirațională va fi pentru întreaga lume!”

Președintele ucrainean chiar îndrăznește să mai spere într-o victorie. În vlogul pe care-l realizează în fiecare zi, Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj în stilul caracteristic.

„Curajul nostru este cu adevărat o inspiraţie pentru toate naţiunile libere şi pentru comunitatea democraţiilor în general. Şi imaginaţi-vă cât de inspirațională va fi victoria ucraineană”, a transmis Volodimir Zelenski.

Mai mult, oficialul de la Kiev încă mai crede că armata sa va recupera teritoriile pierdute, aflate acum sub ocupație rusească.

„Teroarea constantă a Rusiei din Harkov şi din regiune, Nikolaiev, oraşe şi sate din regiunea Zaporojie şi regiunea Dnipro, Donbas, zonele de graniţă din regiunea Sumî şi regiunea Cernigău – pentru toate acestea ocupanţii nu vor rămâne nepedepsiţi”, a mai punctat președintele ucrainean.

 

Mesajul incredibil al lui Volodimir Zelenski

 

Volodimir Zelenski insistă că administrația de la Moscova evită să prezinte cifrele oficiale cu privire la crimele comise și la pierderile înregistrate de armată.

„Timp de patru luni, statul rus nu a oferit cetăţenilor săi nicio informaţie – chiar cenzurată – despre pierderile contingentului de ocupaţie. Tăcere totală. Nimic nu a fost publicat sau spus în numeroase interviuri şi discursuri la nivel politic şi militar. Cu toate acestea, acest număr este deja de aproape 40.000 – acest număr reprezintă câţi oameni ucişi a pierdut armata rusă din 24 februarie. Şi alte zeci de mii au fost rănite şi mutilate”, a transmis Zelenski. „Şi dacă statul rus nu spune acest lucru oficial, chiar şi în termeni generali, toţi cei care au încă contacte în Rusia sau influenţă informaţională asupra societăţii lor ar trebui să transmită acest fapt simplu oricui. Pentru ocupanţi, doar 40 de persoane au fost ucise”, a mai declarat președintele ucrainean.

În această săptămână, Serghei Lavrov, ministrul de Externe de la Moscova, a anunțat că armata rusă va continua să înainteze pe teritoriul ucrainean. Astfel, obiectele lui Vladimir Putin rămân demilitarizarea Ucrainei și îndepărtarea actualei administrații.