Volodimir Zelenski: „Încă o noapte de război. Rusia trebuie şi poate fi oprită”

Un atac cu drone explozive ruseşti a lovit infrastructura portuară şi a provocat incendii în regiunea Odesa, în sudul Ucrainei,

02 aug. 2023, 11:39
Volodimir Zelenski: „Încă o noapte de război. Rusia trebuie şi poate fi oprită”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis primul mesaj după acest nou atac al ruşilor.  „Încă o noapte de război, încă o noapte de muncă pentru apărarea noastră anti-aeriană eroică. Ne apărăm cu tot ce avem la dispoziţie. Multe „shahed-uri” au fost doborâte. Din fericire, nu au fost victime. Din nefericire, avem multe pagube, cele mai semnificative în sudul ţării.

Teroriştii ruşi atacă din nou porturile, grânele, şi securitatea alimentară globală. Toate serviciile noastre operaţionale funcţionează eficient. Dar lumea trebuie să răspundă. Când porturile civile sunt ţintite, când teroriştii distrug cu intenţie chiar şi lifturi, atunci e o ameninţare clară pentru toate continentele. Rusia trebuie şi poate fi oprită”, a declarat Zelenski, conform Pravda.

Atac la 60 km de România! Rusia a bombardat porturile ucrainene de la Dunăre, exploziile s-au văzut de la Tulcea
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă, menţionând că a primit un raport de la şeful spionajului militar ucrainean, că ocupaţii vor ”simţi cu siguranţă consecinţele muncii” ucrainenilor. ”Le vor simţi puternic”, subliniază el.

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis marţi seară, că a primit informări de la reprezentanţi ai forţelor de apărare şi de securitate, spunând că se lucrează în mod constant împreună cu partenerii la întărirea scutului aerian.

”A fost şi un raport separat şi detaliat al şefului Directoratului de spionaj Budanov – ocupanţii vor simţi cu siguranţă consecinţele muncii noastre. Le vor simţi puternic”, a subliniat Zelenski.

El a spus că se pregătesc mai multe evenimente internaţionale, importante pentru politica externă a Ucrainei.

”Mai este o lună până la debutul noului sezon politic în ţările noastre partenere. Şi vom face tot posibilul să facem acest sezon cât mai favorabil înaintării noatre, spre victorie, spre dorinţa noastră de a restaura pacea pentru întreaga Ucraină – fără excepţii. Mai mult sprijin politic pentru Ucraina. Mai multe arme pentru luptătorii noştri. Responsabilitatea completă a statului terorist pentru tot ce a făcut împotriva Ucrainei, împotriva oraşelor noastre, a satelor şi a oamenilor”, a arătat preşedintele ucrainean.

El i-a felicitat apoi, nominalizându-i, pe mai mulţi luptători din Donbas şi din sudul ţării, ”ale cărorbravură şi curaj sunt speciale”.