Volodimir Zelenski: Invadatorii minează tot. Casele sunt minate, echipamentele sunt minate, chiar şi cadavrele

Trupele ucrainene au recucerit peste 30 de orașe și așezări de la forțele ruse în regiunea Kiev, a declarat sâmbătă consilierul prezidențial Oleksiy Arestovych.

02 apr. 2022, 21:09
Volodimir Zelenski: Invadatorii minează tot. Casele sunt minate, echipamentele sunt minate, chiar şi cadavrele

Ucraina a informat că trupele sale au recăpătat controlul a peste 30 de oraşe şi sate din regiunea Kiev de când Rusia a anunţat în această săptămână o diminuare a operaţiunilor sale în jurul capitalei ucrainene pentru a se concentra asupra luptelor din estul ţării, scrie agerpres.ro.

Zelenski, mesaj în rusă: „Protejaţi-vă copiii! Părinţii trebuie să facă totul pentru a-şi proteja fiii de armată”

„În nordul ţării noastre, invadatorii pleacă. (Retragerea) e lentă, dar sesizabilă. În unele locuri sunt izgoniţi prin lupte. În altele, chiar ei îşi abandonează poziţiile”, a declarat Zelenski într-un mesaj video dat publicităţii sâmbătă, fără să prezinte dovezi. „Minează tot acest teritoriu. Casele sunt minate, echipamentele sunt minate, chiar şi cadavrele”, a spus şeful statului ucrainean.

Ministerul Apărării rus nu a răspuns unei solicitări a Reuters de a comenta acuzaţiile pe care agenţia de presă britanică spune că nu le-a putut verifica din surse independente.

Zelenski îşi proclamă victoria în războiul cu Rusia: Putin îşi va continua agresiunea în Europa dincolo de Ucraina şi va obţine ceea ce vrea „dacă nu va fi oprit” acum
Sâmbătă, serviciile de urgenţă le-au cerut locuitorilor din zonele recent eliberate din regiunea Kievului să fie vigilenţi, atrăgând atenţia că peste 1.500 de explozibili au fost găsiţi într-o singură zi în timpul unei verificări în satul Dmitrivka, la vest de capitală.

Zelenski a declarat că se fac eforturi pentru înlăturarea minelor şi securizarea zonelor, dar a avertizat locuitorii care au fugit de război să nu se întoarcă deocamdată.

„Este încă imposibil să revină la viaţa normală aşa cum era ea”, a insistat el.

Război în Ucraina. Trupele ucrainene au recucerit peste 30 de oraşe 

Ucraina a afirmat că trupele sale au preluat controlul asupra a peste 30 de orașe și sate din regiunea Kiev, de când Rusia a anunțat săptămâna aceasta că își va reduce operațiunile din jurul capitalei și din regiunea nordică învecinată Cernihiv pentru a se concentra pe luptele din est.

Trupele ucrainene au recucerit peste 30 de orașe și așezări de la forțele ruse în regiunea Kiev, a declarat sâmbătă consilierul prezidențial Oleksiy Arestovych, citat de BBC. Dar lupte mai intense vor avea loc în alte zone ale țării, a declarat el pentru televiziunea locală.

„Să nu ne facem iluzii – mai sunt încă bătălii grele pentru sud, pentru Mariupol, pentru estul Ucrainei”, a declarat Arestovici.