„Vom avea Covid-26 și Covid-32!” Avertismentul unor importanți experți despre originea SARS-CoV-2

SUA au cerut OMS o nouă fază a anchetei în China cu privire la originea pandemiei covid-19 şi să se asigure că experţi independenţi primesc un acces complet la date şi eşantioane; China susţine o anchetă ”în lume”. }ntre timp, apar noi teorii şi previziuni legate de pandemie.

31 mai 2021, 16:45
„Vom avea Covid-26 și Covid-32!” Avertismentul unor importanți experți despre originea SARS-CoV-2

„Vom avea Covid-26 și Covid-32!” Lumea are nevoie de cooperarea guvernului chinez pentru a urmări și afla originile Covid-19 și pentru a preveni viitoarele pandemii, au declarat duminică doi mari experți americani în boli, potrivit Bloomberg. Informațiile care susțin teoria conform căreia virusul SARS-CoV-2 ar fi scăpat dintr-un laborator din Wuhan, China, s-au înmulțit, a declarat Scott Gottlieb, un comisar al Agenției pentru Alimente și Medicamente din mandatul lui Trump care se află acum în consiliul de administrație al Pfizer.

China nu a furnizat dovezi care să infirme complet această teorie, iar indiciile că virusul a trecut de la animale sălbatice nu au condus spre o concluzie definitivă, a spus Gottlieb în emisiunea „Face the Nation” de la CBS News. Faptul că tot nu cunoaștem cum a început pandemia de Covid-19 pune lumea în pericol în legătură cu viitoare pandemii, a declarat într-o apariție TV separată, Peter Hotez, om de știință american, pediatru și expert în probleme de sănătatate globală și vaccinologie. „Vor exista Covid-26 și Covid-32, dacă nu înțelegem pe deplin originile bolii Covid-19”, a spus Hotez la emisiunea „Meet the press” de la NBC.

La aproape un an și jumătate după ce noul agent patogen a fost detectat pentru prima dată într-o piață de pește și fructe de mare din Wuhan, China, originile precise ale virusului rămân obscure. Oamenii de știință au emis ipoteza că cel mai probabil s-a răspândit de la animale sălbatice la oameni. Ideea că virusul ar fi putut scăpa accidental dintr-un laborator de cercetare, promovată mult timp de unii politicieni republicani, este reluată în considerare și de administrația lui Joe Biden.

Rata de vaccinare în Bucureşti a depăşit 50%. Şedinţă la Prefectura Capitalei pe tema noilor măsuri de relaxare de la 1 iunie

Experţii OMS conchid, în acest raport, că noul coronavirus SARS-CoV-2 pare să fi fost transmis de la liliac la om, prin intermediul altui animal, şi că apariţia SARS-CoV-2 printr-un incident de laborator este o ipoteză ”foarte puţin probabilă”.

Preşedintele american Joe Biden a ordonat miercuri spionajului american să întocmească un nou raport privind originea covid-19, prin examinarea a două teorii, şi anume fie a unei apariţii naturale, printr-un contact între om şi un animal care purta virusul, fie a unui eventual accident de laborator la Wuhan, un oraş în centrul Chinei.

Misiunea Statelor Unite la ONU la Geneva – care consideră ”insuficientă şi puţin concludentă” ancheta iniţială a OMS – a îndemnat joi la deschiderea unei noi anchete transparente, care să aibă la bază probe, inclusiv noi lucrări în China.

”Este critic ca China să le furnizeze unor experţi independenţi un acces la date şi eşantioane complete şi originale, cu scopul de a se înţelege sursa virusului şi primele stadii ale epidemiei”, subliniază într-un comunicat ambasada americană.

China şi-a exprimat ulterior, printr-un reprezentant de la Ambasada chineză în Statele Unite, susţinerea faţă de un ”studiu complet al tuturor primelor cazuri de covid-19 înregistrate în lume şi o anchetă minuţioasă a aunumitor baze şi  laboratoare biologice secrete din întreaga lume”.

Alertă mondială. A apărut o nouă tulpină contagioasă a Covid 19. Se răspândeşte rapid pe calea aerului

Ambasadorul Marii Britanii la ONU la Geneva, Simon Manley, subliniază, într-un comunicat, că ”faza 1 a anchetei OMS cu privire la originea covid-19 a fost considerată întotdeauna începutul şi nu sfârşitul procesului”.

Reprezentantul Londrei îndeamnă la o ”fază 2” transparentă a anchetei. Problema originii pandemiei covid-19 a alimentat tensiuni între Washington şi Beijing.

Statele Unite reproşează Chinei o lipsă de transparenţă, în timp ce Beijingul susţine că sursa noului coronavirus se află în afara teritoriului chinez.

SPIONAJUL AMERICAN RECUNOAŞTE DOUĂ TEORII CU PRIVIRE LA ORIGINEA COVID-19

Direcţia Naţională americană de Informaţii (DNI) a anunţat joi că agenţiile americane dispun de două teorii cu privire la originea covid-19.

Două agenţii americane de informaţii privileagiază teza unei apariţii naturale a bolii, printr-un contact între om şi animale care purtau virusul SARS-CoV-2.

Însă altă agenţie americană de informaţii apără ipoteza unui posibil accident de laborator.

”Comunitatea (serviciilor americane de) informaţii nu ştie exact unde, când şi nici cum s-a transmis iniţial virusul (care cauzează boala) covid-19, însă ea s-a adunat în jurul a două scenarii posibile”, a anunţat Biroul directorului serviciilor naţionale americane de informaţii (ODNI).

O majoritate a agenţiilor consideră că nu există ”informaţii suficiente pentru a estima că una este mai probabilă ca alta”, subliniază ODNI.

Preşedintele american Joe Biden a cerut miercuri spionajului american să-i prezinte în termen de 90 de zile un raport cu privire la originea pandemiei.