Vom avea o vreme frumoasă, dar nu vom scăpa de ploi. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Luna iulie va începe cu vreme frumoasă şi temperaturi în creştere, deşi primele zile ale săptămâni vor mai aduce ploi. Totuşi, de miercuri vom resimţi la adevărata lor valoare temperaturile din iulie.

30 iun. 2013, 14:14
Vom avea o vreme frumoasă, dar nu vom scăpa de ploi. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Luni, vremea se va ameliora în majoritatea regiunilor din punctul de vedere al precipitaţiilor. Norii domină cerul şi lasă ploi pe arii relativ extinse în partea de sud-est a ţării. În celelalte zone se mai aratĂ soarele şi doar pe alocuri, mai ales după-amiaza şi în special în zona de munte cad ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul prinde putere în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, în special pe litoral şi în Deltă unde la rafală se vor depăşi 60-70 km/h şi izolat în rest. Temperaturile maxime vor pleca de la 19 grade în Bucovina şi vor ajunge la 28 de grade Muntenia şi Oltenia.

Vremea se ameliorează şi în Capitală, luni. Deşi în prima parte a zilei vor mai fi câţiva nori ce ar mai putea lasă ploi slabe, după-amiază se arată soarele şi urcă mercurul în termometre spre 27…28 de grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

Marţi, vremea întoarce foaia şi devine frumoasă. Soarele domină cerul şi doar izolat la munte vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul este mai agitat în Moldova şi în Dobrogea, iar temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade în nordul Moldovei şi 30 de grade în sud-vest.

Vremea va fi frumoasă marţi în Bucureşti, cu mult soare şi vânt liniştit. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

Vremea va fi predominant frumoasă şi miercuri. Soarele străluceşte din plin şi doar izolat vor fi ploi de scurtă durată, mai ales la munte, după-amiaza şi seara. Vântul nu pune probleme. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 in estul Transilvaniei, nordul Moldovei şi Delta Dunarii şi 31 de grade în regiunile sud-vestice.

Vremea se va menţine frumoasă, miercuri, în Capitală, cu mult soare şi vânt ce adie uşor. Temperaturile se apropie de normalul perioadei şi ajung să se situeze la amiază în jur de 28 de grade la amiază.

Sfârşitul de săptămână aduce o vremea va fi în general frumoasă cu soare, dar şi ploi. Precipitaţiile îşi vor face apariţia îndeosebi la munte şi în regiunile estice ale ţării pe parcursul zilei de joi si vineri, apoi şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade.

După un weekend ratat la mare, iată că la începutul săptămânii vremea se mai îmbunează şi revine la sentimente mai bune faţă de turişti. Norii se mai restrâng de peste litoral, dar încă mai cad ploi de vară, în timp ce vântul va sufla când şi când în rafale. Temperatura aerului nu promite însă prea mult pentru luni, aşa că valorile se vor opri la 22-25 de grade, în timp ce apa mării nu va trece de 22 de grade Celsius.

Munţii se mai zvântă luni. Soarele se arată peste crestele montane, dar ploile nu lipsesc cu desăvârşire nici azi. Mai ales în partea a doua a zilei se arată norii aducători de ploi în averse, însoţite de fulgere şi tunete. Dar măcar vântul nu este prea supărător şi dă semne ceva mai hotărâte doar pe crestele înalte. Temperaturile cresc uşor, aşa că putem spera la maxime de la 11-12 grade la Semenic şi pe Vârful Toaca până la cel mult 16-17 grade la Stâna de Vale şi Predeal.

În Transilvania, soarele pria controlul asupra cerului, dar mai rămân câţiva nori ce vor aduce mai ales în zona de munte ploi de scurtă durată. Temperaturile mai câştigă câteva grade şi ajung la 22 de grade în estul Transilvaniei, 23 de grade în Sibiu şi Târgu Mureş şi 24 de grade în sud-vest, la Alba iulia.

Locuitorii din nord-vestul ţării vor avea parte luni de soare, dar din când în când norii câştigă terne şi lasă pe ici pe colo ploi de scurtă durată. Amiaza aduce totuşi temperaturi modeste pentru data din calendar: în jur de 22 de grade în Oradea, Satu Mare şi Baia Mare.

În vestul ţării, soarele domină cerul şi numai izolat îşi mai fac apariţia câţiva nori ce aduc ploi slabe, de scurtă durată. În ciuda vremii însorite, este destul de răcoare totuşi pentru această data: 23 de grade în Arad, 24 de grade în Timişoara şi 22 de grade în Reşiţa.

Soarele preia controlul asupra cerului şi temperaturile cresc simţitor, cu aproape 10 grade faţă de duminică. 27 de grade vor fi în Târgu Jiu şi Craiova în orele amiezii.

Ploile încetează şi în vestul Munteniei şi trepat cerul se curaţă de nori lăsând loc soarelui. Astfel, temperaturile cresc până la 26 de grade în Piteşti, 28 de grade în Alexandria şi 28 la Giurgiu faţă de cele 15…16 grade pe care le indicau duminică termometrele în aceste zone.

În sud-estul ţării, luni, vremea se ameliorează, deşi ploile mai sunt prezente, însă cu mult mai slabe cantitativ decât ceea ce s-a înregistrat pe parcursul zilei de duminică. Vântul prinde din ce în ce mai multă putere, mai ales pe litoral şi în Deltă, furând astfel gradele din termometre, destul de puţine totuşi pentru data din calendar: 24 de grade vor fi în Constanţa şi Tulcea, 25 în Brăila şi 26 de grade în Călăraşi şi Buzău.

În Moldova, norii împart cerul cu soarele, iar prin sudul regiunii îşi mai fac apariţia şi ploile. Temperaturile nu trec de 20 de grade în Bucovina şi ajung la 24 de grade în Iaşi şi Galaţi şi 25 de grade în Focşani.