Vreme de VARĂ, cu temperaturi de până la 28 de grade. PROGNOZA PE TREI ZILE

Vremea se va încălzi accentuat în următoarele zile, mercurul din termometre urcând până la 28 de grade, în unele regiuni.

22 apr. 2013, 15:13
Vreme de VARĂ, cu temperaturi de până la 28 de grade. PROGNOZA PE TREI ZILE

Marţi, în regiunile vestice şi nord-vestice, precum şi în zonele de munte, instabilitatea atmosferică e ceva mai accentuată după-amiază şi, drept urmare, aici cerul va fi temporar noros, cu ploi slabe de scurtă durată însoţite izolat de fulgere şi tunete. În celelate regiuni vremea rămâne în general frumoasă, cu cer variabil şi doar izolat vor fi fenomene asociate instabilităţii atmosferice. Vântul îşi face simţită prezenţa, fără să deranjeze în nicio regiune a ţării. Sub aspect termic, vremea rămâne apropiată de normalul datei din calendar, cu maxime care se încadrează în general între 14 grade în sudul litoralului şi în zona Deltei Dunării şi 23 grade în vest şi în sudul extrem.

Marţi, de o zi de primăvara perfectă se vor bucura şi locuitorii Capitalei. Vremea va fi cu siguranţă foarte frumoasă, nori doar de decor pe cer şi vânt domol. Meteorologii prognozează maxime de 21, 22 grade, uşor peste media climatologică a datei din calendar.

Citeşte şi Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşte. PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Miercuri, presiunea atmosferică e în creştere uşoară şi, astfel, vom avea parte de încă o zi cu vreme în general frumoasă şi uşor mai caldă decât marţi, încât maximele se vor situa între 18 grade pe litoral şi 26 grade în sudul ţării. Cerul va fi variabil, mai mult senin chiar, cu excepţia regiunilor din nord, nord-vest şi a zonelor montane, unde se înnorează temporar şi pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. În celelate zone doar izolat pot apărea ploi de scurtă durată şi fenomene electrice. Vântul nu va trece de cote moderate.

Miercuri va fi o vreme frumoasă şi mai caldă şi în Bucureşti, cu cerul mai mult senin şi vânt care adie plăcut. La amiază aşteptăm 25, poate chiar 26 grade în termometre la umbră, adică va fi cu 5,6 grade mai cald decât mod normal la această dată.

Joi, vremea se menţine caldă şi în general frumoasă. Cerul va fi mai mult senin în majoritatea regiunilor, cu înnorări temporare doar în nordul şi în estul ţării, precum si la munte, unde însă doar izolat sunt posibile ploi slabe, trecătoare, ce nu pot afecta aspectul foarte plăcut al vremii, cu atât mai mult cu cat vântul sufla cel mult moderat. La amiază termometrele arată maxime ce trec de 20 grade în aproape toată ţara, în general de la 21 grade în nordul Moldovei şi în zona litoralului până la 27 grade în zona de câmpie a Oltenie şi a Munteniei.

În Capitală, deşi suntem abia în ultima decadă a lunii aprilie, putem vorbi despre o vreme ca de început de vară. Cerul va fi mai mult senin, vântul abia dacă îşi face simţită prezenţa, iar mercurul urca în termometre peste limita climatologică a zilelor de vară şi se opreşte în zona centrală la 26, poate chiar 27 grade.

Ziua de vineri vine cu vreme caldă şi frumoasă ca la început de vară, cu maxime de la 20 la 28 grade, cu cele mai mari valori în sud şi sud-vest. Va fi şi o vreme însorită în toate regiunile mai toată ziua. Chiar dacă norii nu lipsesc, şansele de ploaie sunt reduse. În weekend, dar şi la începutul săptămânii viitoare vremea schimbă puţin foaia. Instabilitatea atmosferică e mai accentuată în vestul, în nordul şi în centrul ţării sâmbătă, unde vor fi înnorări temporare şi local averse însoţite de fulgere şi tunet, apoi astfel de fenomene ajung şi în regiunile estice şi sud-estice, dar pe arii mai restrânse.