Vom avea parte de o vreme frumoasă cu temperaturi ridicate. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vremea rămâne frumoasă şi caldă în următoarele zile, temperaturile fiind aşteptate să urce până la 23 de grade în unele regiuni ale ţării. Totuşi, în unele zone, cerul va fi acoperit pe alocuri de nori, cu ploi vor fi de scurtă durată.

17 apr. 2013, 14:35
Vom avea parte de o vreme frumoasă cu temperaturi ridicate. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Joi, registrul vremii nu se modifică, vorbim despre temperaturi plăcute, de la 12 grade pe litoral, până la 23 de grade în regiunile vestice şi despre cer senin în mare parte din ţară. Doar în regiunile sudice şi estice, iar după-amiază şi la munte, apar câţiva nori ce lasă izolat ploi de scurtă durată. Vântul însă este cel care ne reţine atenţia, căci încă suflă agitat în jumătatea sudică a Moldovei, Dobrogea şi Muntenia. În rest, abia dacă se simte vreo adiere.

Joi, în Bucureşti se anunţă cer variabil, adică soare şi câţiva nori strict de decor, însă vântul mai dă trecător semne de agitaţie. La amiază maxima temperaturii aerului atinge cele 17…18 grade normale pentru data din calendar.

Citeşte şi Cum va fi VREMEA de Florii. Vezi PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Vineri, se menţine vreme uşor mai caldă decât în mod normal în această perioadă a anului în vestul, centrul şi nordul ţării, dar în rest temperaturile sunt cele potrivite pentru data din calendar. Maximele zilei pornesc de la 12 grade pe litoral, iar în vest şi nord/vest se ating valori plăcute, spre 22 de grade. Nici ca aspect ziua de vineri nu aduce schimbări, acelaşi cer degajat, cu câţiva nori în plus în sud, sud-est şi la munte, unde izolat şi trecător plouă slab. Şi tot în sud-est, ca şi la munte, încă mai sunt câteva răbufniri de vânt.

În Capitală, pe parcursul zilei de vineri, se perindă câţiva nori pe cer, dar condiţiile de ploaie rămân reduse, şi doar vântul are uşoare intensificări. În aceste condiţii, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

Tot caldă rămâne vremea şi sâmbătă în regiunile intracarpatice, în vest şi nord-vest la amiază se ating şi sâmbătă 20…21 de grade, în timp ce în sud şi est vorbim despre un regim termic normal pentru a doua decadă a lui aprilie, cu maxime pornind de la 14 grade pe litoral. Cât despre nori şi ploi slabe, doar izolat îşi fac apariţia prin zonele deluroase şi montane, iar trecător şi în regiunile estice, cu vânt mai alert doar pe litoral şi în deltă.

Sâmbătă, în Bucureşti sunt câţiva nori în plus, dar nu lasă niciun strop de ploaie, iar vântul nu trece de moderat, aşa că până la amiază se adună aproximativ 18 grade în termometre.

Duminica va fi vreme caldă în mare parte din ţară, cu temperaturi la amiază de la 15 grade pe litoral şi în nordul Moldovei până la 21 de grade în jumătatea de vest. Totuşi, instabilitatea atmosferică îşi spune şi ea cuvântul, iar în nord şi în zona de munte vorbim despre înnorări temporare şi local averse cu tunete şi fulgere. În restul ţării predomină soarele şi numai izolat şi trecător cad câţiva stropi de ploaie.

Abia în primele zile din săptămâna ce urmează ploile se extind şi cuprind, local şi temporar, majoritatea regiunilor.