Vom trăi mai mult şi mai bine: cercetătorii au găsit calea pentru întinerire

Cercetătorii de la Universitatea Exeter şi Universitatea Bringhton au descoperit că pot întineri celulele îmbătrânite - celule care şi-au încheiat ciclul lor de creştere naturală - incitându-le astfel să se dividă din nou.

18 sept. 2019, 12:50
Vom trăi mai mult şi mai bine: cercetătorii au găsit calea pentru întinerire

Cercetătorii de la Universitatea Exeter şi Universitatea Bringhton au descoperit că pot întineri celulele îmbătrânite – celule care şi-au încheiat ciclul lor de creştere naturală – incitându-le astfel să se dividă din nou.

Experienţa specialiştilor a arătat că nu numai aceste celule întineresc, ci se şi comportă la fel ca orice celulă tânără.

Această descoperire ar putea schimba vârsta organismului individului printr-un proces de întinerire al celulelor îmbătrânite din organismul uman care şi-au încetat ciclul de creştere şi care, prin acest procedeu, vor putea să întinerească din nou. Oamenii de știință au găsit o modalitate cu ajutorul unor  substanțe chimice.

Potrivit cercetătorilor, acest lucru ar putea schimba modul în care îmbătrânim. Graţie acestor descoperiri, în viitorul apropiat oamenii vor putea combate procesul de îmbătrânire care se instalează în organism.

Cercetătorii au mai descoperit că persoanele în vârstă sunt mai predispuse la accidente vasculare cerebrale, boli de inimă și alte boli, dar odată cu întinerirea celulelor, aceaste riscuri ar putea fi diminuate.

Celulele sunt capabile să crească din nou, iar telomerele acestora „capacele”de la capetele cromozomilor care se scurtează pe măsură ce îmbătrânim se alungesc prin acest proces de alungire.