Vor purta elevii masca la şcoală, din 14 septembrie? Cum răspunde ministrul Educaţiei şi care va fi situaţia celor din clasele mici

Publicat: Miercuri, 05 August 2020 19:07 // Actualizat: Miercuri, 05 August 2020 19:07 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a vorbit miercuri seara despre ce reguli vor respecta elevii în timpul pandemiei de coronavirus, adăugând că dacă pe 14 septembrie se vor menţine restricţiile din momentul de faţă masca va fi obligatorie şi în şcoli.

"Masca este obligatoriu de purtat, prin lege. La examene naţionale, elevii au purtat mască", a spus Monica Anisie. În cazul copiilor din clasele mai mici, Monica Anisie a precizat că "aici, trebuie să decidă Ministerul Sănătății". "Ministerul Educaţiei a asigurat până acum pentru fiecare unitate de învăţământ necesarul de măşti pentru examenele naţionale. Acum este o discuţie în cadrul grupului de lucru", a mai spus ministrul Educaţiei.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei: Este foarte clar că începe şcoala. Ce se întâmplă dacă apar mai multe cazuri de coronavirus

În privinţa regulilor ce vor trebui să fie respectate de elevi, Monica Anisie a spus: "Toate aceste aspecte trebuie analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ. Atât în scenariul 1, cât şi în scenariul 2 trebuie respectate normele sanitare. Ultimele norme de la OMS prevăd o distanţare de 1 metru.

La momentul acesta, fiecare Inspectorat Şcolar face o analiză. Vor realiza pentru fiecare unitate de învăţământ acea oglindă a clasei pentru a vedea care sunt problemele şi a găsi soluţiile până la 14 septembrie. Analiza este în curs şi termenul este 12 august, tocmai pentru că trebuie să luăm decizii rapid atât la Ministerul Educaţiei, cât şi la Ministerul Sănătăţii. Revenirea la şcoală implică şi responsabilitate autorităţilor publice locale. Trebuie o intervenţie şi din această parte. Trebuie să ne asumăm cu toţii această revenire. Această revenire se face respectând regulile".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
masca elevi masca obligatorie masca scoala ministrul educatiei Monica Anisie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8641
RON
23 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H