Vorbeşte-i copilului pe limba lui! Cât de importante sunt SMS-urile pentru adolescenţi

Ca noua generatie este „ultratehnologizata" nu mai incape indoiala. De la varste mici, copiii incep sa utilizeze gadget-uri care mai de care mai performante, in ciuda avertismentelor repetate despre pericolul acestora asupra anumitor aspecte din dezvoltarea copiilor.

21 sept. 2016, 20:34
Vorbeşte-i copilului pe limba lui! Cât de importante sunt SMS-urile pentru adolescenţi

Studii recente au scos la iveala faptul ca SMS-urile pot deveni o cale avantajoasa de comunicare a parintilor cu copiii lor. Mai mult, au si beneficii.

Competente lingvistice

Intr-un studiu publicat de jurnalul britanic pentru Psihologie comportamenala din 2010, se arata faptul ca SMS-urile imbunatatesc dezvoltarea vocabularului si a limbajului. Stiut fiind faptul ca tinerii nu prea mai vor sa puna mana pe o carte, un SMS scris corect de parinte (fara prescurtarile inerente internetului) ii pot dezvolta acestuia abilitatea de a scrie si citi corect acel cuvant.

Eliberare emotionala

Un copil mai timid sau introvertit nu va verbaliza niciodata o suparare. Insa, daca va utiliza SMS-urile, isi va varsa naduful mult mai usor, pentru ca se va simti mai confortabil datorita faptului ca nu are niste ochi care sa-l priveasca acuzatori sau nu.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.