Vortexul polar afectează zeci de mii de români. Un oraş a fost îngropat sub straturi masive de grindină!

Oraşul Napoli a fost acoperit de un strat de gheață, după căderi abundente de grindină, care au transformat străzile într-un veritabil peisaj arctic. Zeci de mii de români aflaţi în zonă au fost afectaţi de vremea extremă.

20 nov. 2019, 11:20
Vortexul polar afectează zeci de mii de români. Un oraş a fost îngropat sub straturi masive de grindină!

Vremea rea a pus stăpânire pe întreaga Europă. Un val de aer polar a ajuns şi în oraşul Napoli, acolo unde grindina a făcut ravagii. 

Dintr-o postare video a unui martor ocular se vede că grindina s-a aşternut în straturi masive pe străzile oraşului şi a provocat haos în trafic. Furtuna, însoțită de ploaia cu gheață, a creat panică în mai multe cartiere, acolo unde locuiesc şi foarte mulţi români.

De altfel, Italia a fost afectată de vremea extremă. Localități întregi au rămas izolate, după ce, în câteva zile, s-a depus un stat de un metru și jumătate. Problemele mari sunt în nordul Italiei. Au avut loc avalanșe, iar arborii doborâți de greutatea zăpezii au blocat zeci de drumuri.

O avalanșă a măturat duminică dimineață localitatea Val Martello din Tirolul de Sud, după ce, în ultimele zile, a nins din abundență. Localnicii s-au trezit cu un râu de zăpadă amestecată cu roci și crengi, care coboară la vale pe străzile din sat. Zăpada desprinsă de pe munte a blocat drumurile și a avariat câteva case. Localitatea este acum izolată de lume, iar oamenii nu pot ieși din case și curți, pentru că omătul a astupat totul în cale. Școlile și magazinele sunt închise.  Autoritățile locale au emis avertizări de cod roșu și atrag atenția că noi avalanșe sunt așteptate în orele următoare.

Alertă meteo pentru România: răcire drastică a vremii, ploi însemnate cantitativ şi ninsori abundente până sâmbătă

Printre localnicii afectați se numără și români.

„În continuare, suntem izolați, deoarece autoritățile au închis străzile din localități, magazinele sunt închise, din cauza căderii arborilor, pomilor asupra străzilor, acestea sunt blocate. Nu am prins așa ceva, nu am fost niciodată blocat în asemenea hal. Zăpada de miercuri a căzut, școlile sunt închise, au fost închise joi și vineri, am primit avertizare și pentru mâine și poimâine (luni și marți), școlile vor fi închise, nu știm ce va fi în continuare”, a povestit Marian Rus, un român stabilit de 20 de ani în Italia.