Vosganian, reacţie dură: Noi facem casting pentru miniştri corupţi. E o situaţie halucinantă

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat miercuri seară, la România TV, în legătură cu speculaţiile din presă legate de posibilitatea ca el să fie unul din miniştrii cercetaţi pentru corupţie invocaţi de către raportul MCV, că a ajuns să se facă un casting pentru ocuparea posturilor de miniştri corupţi din cauza Comisiei Europene care nu a nominalizat persoanele la care se referă. "N-am fost niciodată învinuit de nimic", a declarat Vosganian în legătură cu suspiciunile de corupţie legate de numele său.

30 ian. 2013, 20:01
Vosganian, reacţie dură: Noi facem casting pentru miniştri corupţi. E o situaţie halucinantă

În cadrul unei emisiuni la România TV, Vosganian a spus că apariţia de informaţii pe surse de la Bruxelles privind numele celor trei miniştri ce ar fi cercetaţi pentru corupţie se datorează Comisiei Europene care ar fi trebuit să precizeze clar la cine se referă. „Mi se pare incalificabil ca la nivelul acesta să spui doar că trei miniştri au probleme. La nivelul acesta, trebuie să dai nume (…) O astfel de calificare e menită să compromită un guvern, nu să ajute o democraţie”, a declarat Vosganian.

În legătură cu listele care au apărut în presă privind miniştrii la care ar fi putut să se refere raportul Comisiei Europene, Vosganian a spus că în Guvern sunt doar doi miniştri care sunt în diverse proceduri judiciare, niciunul dintre ei nefiind acuzat de corupţie. „Dacă facem un casting al miniştrilor corupţi, eu nu ştiu ce să mai spun. Sunt pus în situaţia de a da seama de zvonuri venite de la Bruxelles”, a spus ministrul precizând că nu ştie ca împotriva sa să se fi declanşat vreo procedură judiciară.

N-am nicio cunoştinţă de aşa ceva. N-am fost niciodată învinuit de nimic. Nu am fost chemat niciodată pentru a da socoteală pentru acţiunile mele”, a afirmat Varujan Vosganian.

El a relatat şi un episod de la Guvern, după ce primul-ministru Victor Ponta a aflat de conţinutul raportului. „Domnul Ponta se uita la miniştri şi ne-a întrebat: ‘Ştiţi ceva ce nu ştiu eu?’ Eu i-am zis: ‘Căutaţi voluntari?’ Este o situaţie halucinantă„, a spus ministrul Economiei. „Devin un fel de personaj folcloric: sunt anonim, nu mi se pomeneşte numele, dar eu trebuie să răspund„, a spus Vosganian zâmbind.

Potrivit raportului MCV, dat miercuri publicităţii, noul Guvern şi-a reiterat obiectivul de a lupta împotriva corupţiei, dar trei dintre noii miniştri erau cercetaţi penal, iar cerinţele constituţionale, inclusiv suspendarea din funcţie a unui ministru în cazul trimiterii în judecată, vor trebui aplicate în integralitate.

Doi dintre miniştrii la care face referire raportul MCV sunt Liviu Dragnea şi Varujan Vosganian, afirmă o sursă din cadrul Comisiei Europene citată de agenţia France-Presse, care notează, preluând o declaraţie a premierului Victor Ponta, că al treilea este Relu Fenechiu.


loading...