Vosganian: Ponta nu s-a simţit bine niciodată cu mine în preajmă

Ministrul demisionar al Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, marţi, că premierul Victor Ponta nu s-a simţit niciodată bine cu el în preajmă şi că demisia lui "rezolvă şi alte probleme".

08 oct. 2013, 12:06
Vosganian: Ponta nu s-a simţit bine niciodată cu mine în preajmă

„Ponta nu s-a simţit bine niciodată cu mine în preajmă. Deci demisia mea rezolvă şi alte probleme”, a afirmat Vosganian într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.

El a mai spus că şi-a depus miercuri demisia la registratură şi că aceasta are „un rând şi jumătate”.

Vosganian şi-a anunţat luni demisia din funcţia de ministru. El a făcut acest anunţ după ce a ieşit din cabinetul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o şedinţă a liderilor PNL la care au participat şi premierul Victor Ponta şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

„În urma declaraţiei pe care am făcut-o în plenul Senatului, am avut întâlnire cu liderii USL şi am explicat din nou care este motivaţia declaraţiei mele şi, în acelaşi timp, pentru a înlătura orice posibilă ambiguitate, orice posibilă controversă privind activitatea Guvernului, am explicat de ce este utilă prezentarea demisie mele de onoare din funcţia de ministru al Economiei. Aceasta, în contextul în care, pe de o parte, votul din Senat a dovedit nevinovăţia mea şi în plus a arătat încrederea de care mă bucur în rândul clasei politice, iar pe de altă parte moştenirea pe care o las în Ministerul Economiei în care mai toate dosarele grele sunt aproape de scadenţă, cred că este o confirmare a faptului că mi-am făcut datoria la Ministerul Economiei”, a spus luni Vosganian.

Demisia a venit la scurt timp după votul dat în Senat de respingere a solicitării procurorului general al Parchetului ICCJ privind începerea urmăririi penale împotriva lui Vosganian.

 

Conducerea Ministerului Economiei va fi asigurată, temporar, de vicepremierul Daniel Chiţoiu.