Vosganian: Săptămâna viitoare încep privatizările Plafar, Sanevit, şantierele navale şi Cuprumin

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat joi la Craiova că săptămâna viitoare ministerul pe care îl conduce va începe privatizările, iar primele societăţi care vor fi scoase la vânzare sunt Plafar şi Sanevit, urmate de şantierele navale de la Mangalia şi de prezentarea planului de reorganizare la Oltchim, pentru care ar exista şase, şapte firme interesate de privatizare. Varujan Vosganian a mai afirmat că în perioada următoare va prezenta şi caietul de sarcini pentru parteneriatul de la Cuprumin.

11 apr. 2013, 10:06
Vosganian: Săptămâna viitoare încep privatizările Plafar, Sanevit, şantierele navale şi Cuprumin

„Săptămâna viitoare vom începe şirul de privatizări. Avem deja o listă pe care o vom supune Guvernului spre aprobare la nivel de memorandum şi apoi începem privatizările. Începem cu Plafar şi Sanevit, vom continua probabil cu şantierele navale de la Mangalia, iar peste câteva săptămâni vom prezenta planul de reorganizare pentru Oltchim, urmat de privatizare. Săptămânile viitoare voi avea întâlniri cu şase, şapte firme interesate de privatizarea Oltchim, firme din toate colţurile lumii, dar şi din România. De asemenea, voi prezenta caietul de sarcini pentru parteneriatul de la Cuprumin”, a spus Varujan Vosganian, citat de Agerpres.

Ministrul Economiei a mai afirmat că va solicita Ministerului Finanţelor să permită angajarea câtorva sute de persoane în industria de apărare unde a evaluat portofoliul de comenzi şi există şansa ca această industrie să se poată dezvolta.

Ministrul Economiei a participat joi la Craiova la cea de-a doua ediţie a Forumului Economic Regional Oltenia.