O persoană a murit în secţia de votare la Bucureşti: „S-a prăbuşit în cabina de vot cu ştampila în mână”. Alt bărbat a murit în Argeş

Votul a fost suspendat duminică dimineaţă într-o secţie de votare din Sectorul 3 al Capitalei după ce o persoană a murit. Un incident asemănător s-a petrecut în Argeş. Un bărbat a murit chiar în curtea secţiei de votare.

06 dec. 2020, 11:59
O persoană a murit în secţia de votare la Bucureşti: „S-a prăbuşit în cabina de vot cu ştampila în mână”. Alt bărbat a murit în Argeş

Procesul de votare a fost suspendat în secţia 643 din Sector 3 al Capitalei, după ce o persoană a murit în secţia de votare. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 77 de ani, care venise să voteze la o secţie de votare organizată la Scoala Gimnaziala 47.

„Când crezi că totul o să fie liniște și pace se întâmplă inevitabilul: o persoană în vârstă, 77 de ani s-a prăbușit în cabina de vot, cu ștampila în mână. Cu câteva minute înainte am vorbit cu dânsul deoarece a intrat la noi în secție. Operatorul i-a verificat cartea de identitate și l-a redirecționat alături. 5 minute mai târziu s-a pornit larma. Înainte să intre în cabină glumea cu vecinul. 2 ambulanțe și 30 de minute mai târziu, încercări de resurcitare nereușite și un răspuns final trist”, a scris pe Facebook Mihaela Elena Ivan, membru în secţia de votare în care s-a petrecut tragedia.

Citeşte şi: Prezenţa la vot la alegerile parlamentare 2020

De asemenea, un bărbat de 81 de ani a murit duminică, în curtea secției de votare nr. 486 din localitatea Teiu, judeţul Argeş.

Bărbatului i s-a făcut rău în curtea secției de votare unde a mers pentru alegerile parlamentare. Medicii de pe ambulanță au încercat să îl resusciteze, dar nu au avut succes.

Peste 18 milioane de români sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a alege viitorii deputaţi şi senatori pentru următorii patru ani. De votul popular dat astăzi depinde soarta țării, depinde formarea unui nou Guvern si a unei noi majorități care va face legile pentru noi toți. Votul celor mai importanţi lideri politici, prezenţa la urne şi incidentele la vot vor fi aici, pe Romaniatv.net.

Citeşte şi: Alegeri parlamentare 2020. Incidente la vot -UPDATE. Unui poliţist i s-a descărcat pistolul în apropierea secţiei de votare

Alegeri parlamentare 2020. Secţiile de votare din ţară s-au deschis duminică, peste 18 milioane de alegători fiind aşteptaţi la urne pentru a decide cine îi va reprezenta în Parlament, în următorii patru ani. Românii cu drept de vot sunt așteptați să aleagă deputații și senatorii care îi vor reprezenta în Camera Deputaților și în Senat în următorii 4 ani. Votarea în ţară se desfăşoară într-o singură zi – duminică, de la ora 7,00 până la 21,00.

Duminică vor fi aleşi cei 136 de senatori şi 329 de deputaţi, poziţii la care aspiră 7.136 de candidaţi – 4.659 la Camera Deputaţilor şi 2.477 la Senat.

Alegeri parlamentare 2020. Cum poți afla la ce secție de votare ești arondat?
Accesează www.registrulelectoral.ro, introdu datele personale și vei afla secția de votare la care ai fost arondat, inclusiv adresa acesteia.

„Menţionăm că toate birourile electorale ale secţiilor de votare au preluat de la instituţiile prefectului materialele necesare desfăşurării scrutinului şi au efectuat, între orele 18,00 – 20,00, operaţiunile preliminare zilei alegerilor, inclusiv înregistrarea cererilor pentru urna specială (mobilă). Lista interactivă a celor 18.802 secţii de votare organizate pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor din anul 2020 poate fi consultată accesând următorul link: „, se arată într-un comunicat transmis, sâmbătă seară, de AEP.