Votca, printre remediile contra tenului uscat. Vezi şase tratamente naturale

Natura ne oferă mai multe remedii pentru a combate tenul uscat, fie că asta este starea lui naturală, fie că este doar o situaţie de moment.

14 mart. 2012, 06:11
Votca, printre remediile contra tenului uscat. Vezi şase tratamente naturale

Pielea uscată este cu siguranţă o problemă pentru multe femei, iar cosmeticele bazate pe chimicale nu sunt neapărat cele mai indicate. Mai ales că natura ne pune la dispoziţie soluţii pentru orice problemă. Dincolo de faptul că sunt sănătoase, remediile naturale sunt, cu siguranţă, şi mai ieftine.

Vă prezentăm în cele ce urmează şase remedii naturale care vă vor ajuta să scăpaţi de pielea uscată. Singura condiţie este să le introduceţi în ritualurile de înfrumuseţare şi să devină o constantă în viaţa dumneavoastră.

1. Tratament cu salvie şi muşeţel

Ierburile vă pot ajuta să vă menţineţi tenul hidratat şi sănătos. Preparaţi o infuzie de muşeţel şi apoi amestecaţi 3 ceşti din aceasta cu o lingură de praf de salvie (planta uscată şi pisată) şi două ceşti de apă fierbinte. Lăsaţi loţiunea astfel obţinută să se răcească, iar apoi, folosind dischete demachiante sau vată, aplicaţi amestecul pe faţă pentru a vă curăţa porii. Lăsaţi tratamentul să acţioneze timp de 20 de minute şi apoi clătiţi faţa cu apă călduţă. Repetaţi ritualul cel puţin de două ori pe săptămână, iar rezultatele, spun specialiştii, vor fi fabuloase.

2. Tratament din morcovi şi brânzică de casă

Ambele ingrediente sunt accesibile oricui şi pot fi folosite în tratamentele cosmetice faciale şi corporale. Amestecaţi într-un bol o linguriţă de brânzică de casă, o linguriţă de smântână şi una de suc de morcovi natural. Amestecul obţinut se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze timp de 15 minute, după care se clăteşte cu apă călduţă. Şi acest tratament trebuie aplicat de cel puţin două ori pe săptămână, pentru rezultate vizibile.

3. Tratament cu făină de ovăz şi migdale

Este un tratament natural şi simplu, care revitalizează tenul şi face porţiunile uscate să dispară ca prin minune. Într-un bol, amestecaţi două linguriţe de făină de ovăz, două linguriţe de praf de migdale, două linguriţe de coajă de lămâie rasă şi puţină apă oxigenată. Omogenizaţi şi apoi aplicaţi amestecul uniform pe toată faţa. Lăsaţi să acţioneze până se usucă, iar apoi înlăturaţi cu apă călduţă. Veţi observa încă de la plima aplicare că tenul dumneavoastră a căpătat luminozitate.

4. Tratament cu morcovi

Eliminaţi celulele de piele moartă de pe faţă cu acest tratament foarte simplu, care vă va revitaliza imediat tenul. Opăriţi doi sau trei morcovi şi pasaţi-i cu o furculiţă. Adăugaţi puţină apă, suficientă pentru a obţine o pastă fină. Aplicaţi amestecul pe faţă şi lăsaţi-l să acţioneze 10 minute, înainte de a clăti cu apă călduţă.

5. Tratament cu vin roşu şi miere

Specialiştii în tratamente faciale vă sfătuiesc să profitaţi din plin de antioxidanţii şi vitaminele din vinul roşu. Amestecaţi într-un bol 7 linguri de vin roşu şi o lingură de miere. Aplicaţi amestecul pe faţă cu vată sau o dischetă demachiantă, iar apoi aşteptaţi să se usuce complet, înainte de a clăti cu apă călduţă. Pentru rezultate şi mai bune, puteţi adăuga în amestec o lingură de ulei de măsline.

6. Tratament cu votcă şi ulei de măsline

Amestecaţi într-un bol două linguri de votcă, o linguriţă de miere şi o linguriţă de ulei de mpsline. Amestecaţi şi aplicaţi pe faţă cu o pensulă şi aşteptaţi cel puţin 10 minute. Acest amestec acţionează ca un scut pentru pori împotriva vremii reci şi a vântului şi chiar împotriva chimicalelor care deshidratează pielea.