„Pomană” de la stat, 1700 de lei pe card pentru românii săraci. Banii intră pe card chiar din ianuarie

În condițiile în care viața devine din ce în ce mai scumpă, iar veniturile oamenilor nu fac față valului de scumpiri, s-a decis acordarea unui nou ajutor financiar pentru români. Se dau 700 de lei pentru facturi şi alte patru tranşe de 250 de lei pentru alimente.

21 nov. 2022, 10:23
„Pomană” de la stat, 1700 de lei pe card pentru românii săraci. Banii intră pe card chiar din ianuarie

Vouchere 2023. Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a anunţat că Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă „pe zona de ajutoare, la zona de alimente, va exista o ordonanţă de urgenţă care va prelungi programul celor 50 de euro alocaţi bilunar şi pentru anul 2023”. Liberalul a mai spus că va fi aprobat şi un program, din Fondul de coeziune pe care îl are România la dispoziţie, care vizează „ajutoare pe zona energiei în cuantum de 700 lei pentru sezonul rece, care cuprinde cele cinci luni în care consumul de energie este mai ridicat, noiembrie-martie”. El a mai precizat că prima măsură privind încălzirea vizează aproximativ 4 milioane beneficiari, iar cea cu 50 de euro undeva la 2,4 milioane.

Vouchere de 700 de lei. Banii intră pe card în 2023, dar nu sunt pentru toţi românii
Scumpirile record din ultimele luni au făcut viața din ce în ce mai grea pentru o mare parte a populației țării. Pentru a veni în ajutorul românilor cu dificultăți financiare, statul a decis să acorde, în 2023, un ajutor în valoare de 1.700 de lei.

Astfel, românii cu venituri mici vor primi câte 1.700 de lei anul viitor. Din această sumă, 700 de lei vor putea fi folosiți pentru achitarea facturilor la energie, iar câte 250 de lei se vor acorda o dată la două luni pentru achiziția de alimente.

Reprezentanții Partidului Național Liberal au transmis că Guvernul intenționează să prelungească programul celor 50 de euro alocați bilunar și în anul următor. Autoritățile au o altă veste bună pentru o anumită categorie de români. Cei care beneficiază acum de ajutorul alimentar de 50 de euro vor primi tranșa din ianuarie mai devreme, adică în luna decembrie, înainte de sărbătorile de iarnă.

Acest sprijin financiar va fi prelungit pe toată durata lui 2023, nu doar până în vară. Guvernul lucrează deja la ordonanța de urgență ce va fi dată în săptămânile viitoare.

În aceeași OUG vor fi trecute noi ajutoare pentru persoanele cu venituri reduse. Va fi adăugat un sprijin financiar în valoare de 700 de lei – numit ajutor sezonier pentru sărăcie energetică. S-a hotărât ca vârsta celor care pot beneficia de el să scadă de la 65 la 60 de ani, pentru a putea fi oferit unui număr mai mare de români.

Vouchere 2023. Banii dați în luna ianuarie vor fi pentru iarna lui 2022. O altă tranșă de 700 de lei va fi dată în septembrie 2023, înaintea lunilor reci, pentru aceiași beneficiari.

În plus, Guvernul mai pregătește și un ajutor pentru pensionari cu venituri de până în 2.000 de lei, ca o completare până la pragul de 5.000 de lei.

Recent, președintele PSD, Marcel Ciolacu, afirma că susține majorarea diferențiată a pensiilor în România, în cadrul unui buget al pensiilor cu 15% mai mare în comparație cu cel actual.

„Sunt multe lucruri de spus. Eu nu pot să susţin că toate pensiile din România trebuiesc mărite la fel, cred că ne-am dezice cu toţii de echitatea socială şi de faptul că noi suntem un partid social-democrat.

Veste bună pentru români! Centralele de apartament ar putea fi schimbate prin programul ”Rabla pentru electrocasnice”
Vouchere 2023. Nu poate să-mi explice nimeni şi nici dumneavoastră cred că nu puteţi explica oamenilor, când vă opresc pe stradă şi spun că au o pensie de 1800 de lei, şi noi o să le-o mărim cu 250 de lei, cum vor reuşi aceşti oameni să treacă această iarnă. Este.. stabilim împreună o anvelopă, respectiv de 15% efortul bugetar, care reprezintă 15 miliarde de lei, şi în această anvelopă venim şi mărim diferenţiat, în funcţie de venituri”, a declarat liderul PSD.

„S-a discutat despre viitorul program privind ajutoarele pentru energie. Vă pot confirma faptul că pe zona de ajutoare, la zona de alimente, va exista o ordonanţă de urgenţă care va prelungi programul celor 50 de euro alocaţi bilunar şi pentru anul 2023. La fel, suma alocată pentru luna ianuarie va fi alocată în luna decembrie. Guvernul va face acest efort pentru ca beneficiarii să aibă sumele înainte de sărbători. La fel, se va aproba un program din Fondul de coeziune la dispoziţia României care vizează ajutoare pe zona energiei în cuantum de 700 lei pentru sezonul rece, care cuprinde cele cinci luni în care consumul de energie este mai ridicat, noiembrie-martie. Pentru anul în curs suma va fi alocată şi va fi practic acordată beneficiarilor spre finalul lunii ianuarie, începutul lunii februarie. Iar pentru anul 2023, cei 700 lei ajutor pentru energie vor fi alocaţi şi viraţi în luna septembrie”, a explicat Ionuţ Stroe, miercuri, la finalul şedinţei BPN al PNL.

Întrebat cine se încadrează la acel ajutor de 700 lei, Stroe a răspuns: „Pentru cei 700 de lei, propunerea es ca plafonul de vârstă să scadă la 60 de ani, iar veniturile să îi cuprindă pe toţi cei care au până în 2.000 lei. Să scadă vârsta la 60 de ani şi să crească veniturile”.