Vouchere alimente 2022. Lista magazinelor în care poţi folosi tichetele sociale de 250 de lei

Printre magazinele în care românii îşi pot cumpăra alimente cu voucherele sociale oferite de Guvern se numără Kaufland, Lidl şi La Doi Paşi.

15 aug. 2022, 09:04
Vouchere alimente 2022. Lista magazinelor în care poţi folosi tichetele sociale de 250 de lei

Vouchere alimente 2022. Aproximativ trei milioane de români beneficiază de tichetele sociale oferite anul acesta de Guvernul României. Acestea se acordă doar persoanelor care fac parte din categoriile defavorizate, o dată la două luni, în perioada iunie-31 decembrie 2022.

Vouchere alimente 2022. Unde poţi cheltui tichetele de 250 de lei

Citeşte şi Tichete sociale de 250 de lei. Când intră a doua tranşă pe card şi lista actualizată a magazinelor DOCUMENT

Tichetele sociale în valoare de 250 de lei pot fi folosite doar pentru cumpărarea produselor alimentare şi pentru plata meselor calde.

Voucherele sunt oferite prin programul „Sprijin pentru Romania”, finantat din bugetul de stat si din fonduri europene prin Programul Operațional Incluziune si Demnitate Sociala (POIDS) si prin Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD).

Momentan, cardurile care conţine tichetele sociale sunt emise de Sodexo şi de Up Romania. Printre lanţurile de magazine care au anunţat că acceptă plata cu tichetele sociale se numără Kaufland, Lidl, Profi, Penny, Auchan, Cora, Sergiana, La Doi Paşi, Annabella, Diana, Oncos, arată o statistică Economica.net. De asemenea, se mai acceptă plata cu voucherele sociale şi în Carrefour Express, Pizza Hut, Abatorul Periş, Domino’s Pizza, Cora, KFC, patiseriile Paul.

Atenţie, românii care încearcă să cumpere şi alte produse cu aceste vouchere riscă să fie amendaţi.

„Voucherele pentru alimente vor putea fi utilizate în magazine/ unități de alimentație afiliate de emitentul cardului și trebuie utilizate numai pentru achiziționarea de produse alimentare, de primă necesitate și pentru preparate culinare/ mese calde.

Utilizarea tichetelor sociale pentru produse alimentare și mese calde pentru achiziționarea altor produse decât alimente și mese calde constituie contravenție și se sancționează cu amendă (între 1,5 și 2 puncte-amendă, respectiv între 3.450 lei și 4.600 lei), dacă faptele nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni.

Cardurile pentru tichete sociale pentru produse alimentare și mese calde vor fi emise de emitenți autorizați de Ministerul Finanțelor (Edenred, Sodexo sau UP România) și vor livrate beneficiarilor, de Compania Națională Poșta Româna S.A., în perioada 20 iunie 2022 – 31 ianuarie 2023.

Tichetele sociale, pe suport electronic, pentru produse alimentare și mese calde sunt bilete de valoare care vor putea fi folosite exclusiv pentru achiziția de produse alimentare de bază și de mese calde.

Pentru facilitarea utilizării, tichetele sociale sunt prezentate, pe suport electronic, sub forma de carduri care încorporează cea mai nouă tehnologie de plată și securitate sporită”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), potrivit Antena 3.

Citeşte şi Românii pot PIERDE voucherele de 250 de lei. Cum pot fi eliminaţi pensionarii din program

Vezi mai jos lista completă cu magazinele care acceptă plata cu tichetele sociale oferite de Guvernul României.

Liste-locatii-Social-Plus-20-iulie