Vouchere de 15.000 de lei de la stat. Peste 10.000 de familii de tineri pot beneficia de sprijinul de la Guvern

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, anunță că programul privind fertilizarea în vitro merge mai departe. Statul oferă vouchere de 15.000 de lei pentru fiecare beneficiar.
Alina Costache
30 apr. 2024, 22:45
Vouchere de 15.000 de lei de la stat. Peste 10.000 de familii de tineri pot beneficia de sprijinul de la Guvern
Vouchere de 15.000 de lei pentru familiile tinere
Vouchere de 15.000 de lei de la stat. 

Statul va oferi sprijin financiar de maxim 15.000 de lei per beneficiar. Va fi oferit sub forma a două vouchere în valoare de 5.000 de lei, sumă aferentă tratamentului medicamentos, respectiv 10.000 de lei, sumă aferentă procedurilor medicale.

Citește și: Carduri cadou și vouchere de vacanță virtuală. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial. Ce români vor primi astfel de bonusuri

Potrivit OUG nr. 31, s-a modificat cadrul legal pentru a asigura accesul la program pentru cele peste 10.000 de familii de tineri. În cadrul legal existent, Ministerul Familiei trebuia să facă solicitări către ordonatorii de credite pentru a-și completa fondurile alocate.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a recunoscut că nu are cunoștințe despre detaliile tehnice rămase de finalizat. Totuși, a dat asigurări că programul va continua, având mecanismul legal pentru completarea surselor de finanțare. Vor aștepta propunerile din partea Ministerului Familiei.

„După cum ştiţi, prin Ordonanţa 31 a fost modificat cadrul legal pentru a asigura accesul la acest program pentru cele peste 10.000 de familii de tineri. În cursul zilei de astăzi, la ora 17:00, avem întâlnirea cu Ministerul Familiei şi Tineretului pentru a mai lămuri mecanismele procedurale pe care le mai avem de parcurs, astfel încât suma de 150 de milioane de lei să poată să fie utilizată pentru acest program.

Îi asigur pe toţi beneficiarii că identificăm măsurile care mai sunt în completarea cadrului legal şi vom definitiva şi ceea ce urmează să implementăm ca măsuri după discuţia pe care o avem cu Ministerul Familiei şi Tineretului. în cadrul legal existent, trebuia ca Ministerul Familiei să facă solicitări către ordonatorii de credite pentru ca, prin intermediul mecanismului menţionat, să poată să îşi completeze fondurile care i-au fost alocate.

Probabil că nu s-a găsit o soluţie la această problemă şi, împreună cu Ministerul Familiei, vom definitiva ceea ce mai este de de făcut. Nu cunosc detaliile tehnice care mai sunt de dus la bun sfârşit, dar vă asigur că programul va merge înainte, are mecanismul legal pentru completarea surselor de finanţare.

Să vedem ce mai este din partea Ministerului Familiei. Ca şi dovadă a deschiderii pe care o avem, am invitat Ministerul Familiei pentru a putea continua implementarea acestui program”, a declarat Marcel Blooș în timpul briefingului de la finalul şedinţei de guvern.

Citește și: Prima Paşte 2024. Ce angajaţi primesc bani, vouchere-cadou, zi liberă în plus şi coşuri cu bunătăţi

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Locul din Europa unde o noapte de cazare costă doar 200 de lei. Arată ca Bali, iar peisajul îți taie răsuflarea
Capital.ro
Rusia ar putea lovi în 90 de minute. Rachetele n-ar putea fi evitate
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Guvernul oferă mai puțini bani acestor pensionari!
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
WhatsApp anunță funcții noi. Ce se va întâmpla cu mesajele necitite
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica în rochie de mireasă, dar Ionela s-a întors acasă în sicriu
Cancan.ro
Facerea de bine este... știți voi ce! O bucureșteancă i-a donat canapeaua unei femei. Ce a urmat 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Meteorologii Accuweather anunță ploi în majoritatea regiunilor însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 22 mai 2024
Capital.ro
Îți pune cătușele imediat! Este interzis în România. Te bagă direct la închisoare
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'