Vouchere de 4000 de lei pentru români. Banii vin GRATIS de la Uniunea Europeană

Circa un sfert de milion de români care stau prost cu banii ar putea primi vouchere de până la 4.000 de lei. Banii vor putea fi folosiți pentru renovarea casei și înlocuirea electrocasnicelor.
Filip Stan
07 feb. 2023, 13:13
Vouchere de 4000 de lei pentru români. Banii vin GRATIS de la Uniunea Europeană

Vouchere de 4000 de lei pentru români. Potrivit autorităților, peste 220.000 de români s-ar putea număra printre beneficiarii acestui ajutor în 2023. Suma aferentă unui voucher va fi de 4.000 de lei, bani pentru repararea locuinței și pentru schimbarea aparatelor electrocasnice vechi: frigider, mașină de spălat și aragaz. Măsura se va aplica de la anul, dar, până atunci, autoritățile trebuie să obțină aprobarea Comisiei Europeane pentru alocarea acestor fonduri.

Vouchere de 4000 de lei. Și componenta de sprijin pentru repararea locuinței este însoțită de voucherul de reziliență socială, în cadrul căruia echipamente electrocasnice, precum mașină de spălat sau mașină de gătit pot fi schimbate, dar pot fi în același timp achiziționate electrocasnice atunci când aceste familii nu au aceste dotări în locuințe.

„4.000 de lei este limita maximă pentru ceea ce înseamnă voucherul de locuire și pentru repararea locuinței. De asemenea, 4.000 de lei este pentru ceea ce înseamnă aparatele electrocasnice. Deci sunt 2 vouchere cu valori separate.

Vouchere de 4000 de lei. Beneficiarii sunt persoane și familii aflate în situație de deprivare materială și financiară, adică cu o situație financiară și materială precară.

Discuțiile pe care le avem în acest moment cu Comisia Europeană sunt în limita plafonului pentru pensie socială, respectiv 1.000 de lei de această dată și așteptăm să definitivăm acest negocieri cu Comisia Europeană ca să putem comunica oficial”, a declarat ministrul precizând că aproximativ 220.000 de persoane cu venituri mici ar urma să primească voucherul care poate fi folosit pentru repararea locuinței sau pentru schimbarea electrocasnicelor vechi.

Pentru a putea da aceste ajutoare, care ar urma să fie distribuite din prima jumătate a anului 2023, statul vrea să obțină 600 de milioane de euro de la Comisia Europeană, spunea ministrul Marcel Boloş.

PENSII 2023. Marius Budăi, despre noua formulă de calcul: „Nu sunt de acord să panicăm cetăţenii”

Alte tipuri de vouchere. Potrivit MIPE, în acest an se vor acorda mai multe ajutoare persoanelor cu venituri reduse. Mai exact, în 2023 se vor acorda:

  • 1.400 de lei pentru a sprijini plata facturilor la energie. Suma se acordă în două tranșe egale, de 700 de lei, în februarie și septembrie;
  • șase noi tranșe de 250 de lei pentru achiziția de alimente și mese calde, de care vor beneficia 2,4 milioane de persoane. Beneficiari sunt, în acest caz, pensionarii, persoanele cu handicap și familiile, inclusiv cele monoparentale, ce au venituri mici și persoanele care primesc ajutor social și cele fără adăpost;
  • preșcolarii și elevii din medii defavorizate vor primi vouchere pentru rechizite și îmbrăcăminte;
  • peste 1,18 milioane de români vor primi un nou pachet de 24 kg cu ajutoare alimentare;
  • vor fi acordate vouchere pentru reziliență socială pentru repararea locuințelor și pentru achiziția de electrocasnice;
  • persoanele cu dizabilități vor primi vouchere pentru a‑și procura echipamente asistive care să le îmbunătățească viața și să le dea, totodată, șansa la o activitate remunerată;
  • mamele și copiii nou-născuți din categoriile cele mai defavorizate vor primi sprijin în valoare de 2.000 lei pentru trusouri.

Vouchere de 4000 de lei. Bani gratis din 2023, vin în contul românilor direct de la Comisia Europeană

„Datele o spun clar, încă ne confruntăm cu o formă dominantă de sărăcie care poate conduce la precaritate alimentară, în anumite situații. Aceste lucruri fac ca peste două milioane de cetățeni să nu îşi poată permite un standard de viaţă decent pentru anul 2023. Tocmai de aceea, la nivelul Guvernului am gândit un pachet măsuri care sunt integrate și complementare, astfel încât să se asigure o alocare financiară eficientă a intervențiilor. Așadar, vor fi români care se află într-un grad extrem de excluziune socială și care vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate, pe baza diferitelor forme de sprijin care se vor acorda”, a transmis recent Marcel Boloș, ministrul investițiilor.
>Vouchere energie 2023. Ghidul erorilor care te lasă fără banii de facturi în plină iarnă

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Plantele de apartament pe care trebuie să le ferești de soare. Le merge cel mai bine în locuri întunecoase
Capital.ro
Este obligatoriu în TOATĂ ROMÂNIA. Trebuie să plătiți la stat. Termenul final e 27 MAI
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Ploile mătură România! Alertă ANM de weekend
Adevarul
De ce vor tot mai mulți români să revină acasă, după mulți ani de Germania. „Aici nici nu am unde să cheltuiesc banii”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Mâna Maicii Domnului, o plantă-minune. Suferințele de care te scapă
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!
Cancan.ro
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Cine este Maria, fetița din Botoșani găsită moartă într-o lizieră de salcâmi. Autoritățile caută principalul suspect
Capital.ro
UNGARIA a ajuns deja mult prea departe. Legăturile NU MAI POT fi ignorate
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
VIDEO Cine a ucis-o pe Maria, fetița de 8 ani din Botoșani? Unchiul fetei, în vârstă de 32 de ani, a fost prins cu focuri de armă după o căutare de 12 ore!
substantial.ro
Parintele Calistrat Chifan recomanda rugaciune si calm în situatii dificile: ‘Totul e in mana lui Dumnezeu!’
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'