Vouchere de 50 de euro pentru fiecare copil. Decizia se aplică din 6 iulie

În Franța, se va acorda vouchere de 100 de euro pentru familiile cu venituri reduse și 50 de euro pentru copii.

01 iul. 2022, 16:29
Vouchere de 50 de euro pentru fiecare copil. Decizia se aplică din 6 iulie

Vouchere şi în Franţa. Guvernul Franţei a anunţat un ajutor de urgenţă pentru alimente de 100 de euro pe gospodărie şi 50 de euro pe copil, scrie Euractiv.

Nouă milioane de gospodării cu venituri scăzute vor beneficia de aceşti bani. Ministrul economiei Bruno Le Maire anunţase deja anterior că va implementa măsuri de limitare a creşterii chiriilor.

Rabla pentru Electrocasnice, etapa a doua, începe de vineri. Voucherele pentru laptopuri şi tablete, epuizate în 30 de minute
Anunţurile preced proiectul de lege privind puterea de cumpărare, îndelung promis de guvernul premierului Elisabeth Borne, și care urmează să fie prezentat Consiliului de Miniștri pe 6 iulie.

Mai multe măsuri sunt luate în considerare, potrivit unei scurgeri de informații din proiectul de text legislativ. Printre acestea se numără o creștere cu 4% a prestațiilor sociale, cum ar fi pensiile și ajutoarele familiale. Cu toate acestea, o astfel de majorare nu va reuși să facă față inflației de 7% așteptată până în septembrie anul viitor.

Proiectul de lege ar trebui, de asemenea, să încurajeze întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) să ofere scheme de participare la profit, permițând angajaților să primească un bonus atunci când compania are rezultate bune.

Într-un interviu acordat EURACTIV, Eric Coquerel, deputat al alianței de stânga NUPES și candidat la președinția Comisiei de finanțe, a anunțat că coaliția sa va depune un proiect de lege de „urgență socială” alături de cel al guvernului.

El a adăugat că acesta ar trebui să includă o creștere a salariului minim la 1.500 de euro și un sistem de venit garantat pentru elevii din școlile profesionale.

VOUCHERE DE VACANŢĂ. Au mai rămas câteva zile, mulţi români pierd banii dacă nu folosesc cardurile până la 1 iulie 2022
Partidul de extremă-dreapta Rassemblement National al lui Marine Le Pen solicită, de asemenea, o reducere a TVA-ului la carburanți, după cum a declarat pentru EURACTIV France Jean-Philippe Tanguy, de asemenea candidat la comisia de finanțe.

Problema modului de finanțare a unei astfel de facturi rămâne întreagă. Întrucât Franța a atins „nivelul de alertă” în ceea ce privește finanțele publice, potrivit lui Le Maire, se așteaptă ca proiectul de lege privind „puterea de cumpărare” să genereze cheltuieli suplimentare de 20-25 de miliarde de euro.