VOUCHERE DE 8 MARTIE 2021. Finanţarea, din excedentul bugetar pe 2020

Hotărârea prin care s-au alocat din excedentul bugetar şase milioane de lei a fost votată la începutul lunii februarie, de către consilierii locali PNL-USR-PLUS.

25 feb. 2021, 18:42
VOUCHERE DE 8 MARTIE 2021. Finanţarea, din excedentul bugetar pe 2020

VOUCHERE DE 8 MARTIE 2021. Prefectura Vrancea a decis, după controlul de legalitate, că Hotărârea Consiliului Local Focşani de acordare a unor vouchere cu ocazia zilei de 8 Marie este nelegală.

”Prin adresa nr 1955/25.02.2021, Prefectul Judeţului Vrancea informează Primăria Municipiului Focşani că Hotărârea nr. 9/4.02.2021 este NELEGALĂ întrucât încalcă prevederile Legii nr 273/2006 privind finanţele publice locale. În consecinţă, Prefectul Judeţului Vrancea solicită ca hotărârea menţionată să fie supusă reanalizării, în vederea revocării”, a transmis, joi, Primăria Focşani, într-un comunicat de presă.

Consilierii locali din Focşani au aprobat recent un proiect prin care 30.000 de femei din oraş urmau să primească vouchere de câte 200 de lei, cu ocazia zilei de 8 Martie. Suma totală de 6 milioane de lei ar ar fi trebuit alocată din excedentul bugetar de anul trecut.

Vouchere de vacanţă eliminate în 2021. Patronatele din Turism ameninţă cu proteste
VOUCHERE DE 8 MARTIE 2021. Primarul Cristi Misăilă a anunţat că decizia este nelegală şi a cerut controlul de legalitate din partea Prefecturii.

Proiectul privind repartizarea excedentului bugetar a fost votat în şedinţa extraordinară a Consiliului Local al municipiului Focşani, care a avut loc joi seara. Primarul, însărcinat de aleşi să facă un regulament pentru repartizarea vorcherelor.

Toate cele 30.000 de femei din Focşani, cât se apreciază din statistici, care au vârsta de peste 18 ani, ar urma să primească de 1 şi 8 martie vouchere de 200 de lei fiecare, din bani de la bugetul public. Decizia a fost luată de majoritatea PNL-USR-PLUS din Consiliul Local Focşani, în şedinţa de joi seară şi reprezintă un drept la replică la proiectului primarului PSD Cristi Misăilă, de a aloca la rândul său bani publici pentru a cumpăra flori tot pentru doamen şi domnişoare, tot cu ocazia Zilei Femei.

Aleşii majoritari au găsit şi sursa de finanţare, respctiv excedentul bugetar de 6,9 milioane de lei, bani pe care Primăria Focşani nu a reuşit să-i cheltuiască la investiţiile derulate anul trecut şi pe care edilul voia să-i folosească pentru finaţarea altor nvestiţii în anul 2021. „Acordarea acestor vouchere de 200 de lei, în locul acelor flori, reprezintă un gest de recunoaştere publică pentru toate femeile active. Primarul municipiului Focşani va propune în şedinţa ordinară din luna februarie un regulament de acordare a acestor vouachere cadou”, se arată în amendamentul propus cu poticneli de vorbire de consilierul liberal Cristian Zârnă şi aprobat de majoritatea PNL-USR-PLUS. Primarul Cristi Misăilă a spus că amendamentul este nelegal, pentru că nu are avizul comisiei de buget-finanţe din Consiliul Local.

„Rămân consternat de ipocrizia PNL-ului privind necunoaşterea repartizării excedentului bugetar la încheierea exerciţiului bugetar. Nu puteţi să acordaţi din excedent pentru vouchere. Aceste sume se cheltuiesc cu precădere pentru investiţii. Adică noi încheiem anul 2020 cu un deficit bugetar de 7 milioane de lei, din cauza pandemiei şi propuneţi 6 milioane de lei pentru 30.000 de femei. Este nelegală propunerea dumneavoastră”, a reacţionat edilul Cristi Misăilă, care nu crede că proiectul va primi aviz de legalitate de la prefect. De altfel, aleşii l-au şi indicat pe primar ca fiind cel care trebuie să emită regulamentul de acordare a voucherelor, ceea ce aproape sigur nu se va întâmpla, apreciindu-se însă că acest proiect va muri din faşă, întrucât nici măcar iniţiatorii nu cred în el. Totodată, proiectul primarului Misăilă prin care cerea 20.000 de ei pentru a cumpăra flori să le împartă femeilor nu a trecut la vot.Olguța Vasilescu atrage atenţia: Bugetarii trebuie să primească bani în locul voucherelor de vacanță tăiate
Olguța Vasilescu atrage atenţia: Bugetarii trebuie să primească bani în locul voucherelor de vacanță tăiate
 

 

 


loading...