Se dau 250 de lei de la stat pentru ouă, cozonac şi miel de Paşte 2023. Banii intră pe card în Săptămâna Mare

Voucherele pentru alimente vor fi livrate beneficiarilor înainte de Paşti, anunţă ministrul Proiectelor Europene.

01 apr. 2023, 07:24
Se dau 250 de lei de la stat pentru ouă, cozonac şi miel de Paşte 2023. Banii intră pe card în Săptămâna Mare

Vouchere de Paşte 2023. Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloş, anunţă că beneficiarii voucherelor pentru alimente acordate odată la două luni vor primi contravaloarea voucherelor nu în ultima săptămână a lunii aprilie, aşa cum era programat, ci în Săptămâna Mare. De asemenea, cei care primesc pachete cu ajutoare alimentare finanţate de Uniunea Europeană vor primi alimentele până în luna iunie, în unele judeţe acestea urmând a fi distribuite chiar înainte de Paşti, a precizat Boloş.

Până în sărbătorile pascale încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei. Anunţ în premieră acest lucru, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti. Aşadar, sunt două măsuri pe care le derulăm în prezent, sunt adresabile familiilor şi persoanelor aflate în stare de deprivare materială şi, din acest punct de vedere, considerăm că este un foarte mare ajutor pe care îl acordăm din nou”, a afirmat Marcel Boloş, joi, în timpul unei vizite făcute în judeţul Prahova.

Vouchere de vacanţă 2023 şi pentru angajaţii din sectorul privat: Ce beneficii vor avea acestea pentru turismul românesc

El a explicat că voucherele ar fi trebuit încărcate în ultima săptămână a lunii aprilie, decalarea având loc ca urmare a deciziei adoptate de Guvern.

Vouchere de Paşte 2023. Marcel Boloş a anunţat că în următoarele luni vor ajunge la beneficiari şi pachetele cu ajutoare alimentare finanţate din fonduri europene, în unele judeţe aceste pachete urmând a ajunge înainte de sărbătorile pascale.

”Un astfel de pachet, dacă am cumpăra aceste produse de la raft, astăzi ar costa 390 de lei, dar valoarea de licitaţie pe care o avem în contracte prevăzută este de 190 de lei, deci e un avantaj foarte mare că aceste pachete alimentare şi tot ce a însemnat programul în sine a avut o licitaţie pentru toată cantitatea de produse alimentare pe care o asigurăm şi pe care încercăm să ajungă la beneficiari cât mai curând posibil. Până în sărbătorile pascale ne-am mobilizat să avem aproximativ 800.000 de pachete alimentare distribuite, urmând ca diferenţa să fie distribuită în perioada următoare, până cel târziu în luna iunie”, a spus Boloş.

Anunţul a fost făcut în timpul unei vizite a ministrului la depozitul de pachete alimentare din Urlaţi, judeţul Prahova, depozit care are cea mai mare capacitate din ţară, de 400.000 de pachete alimentare. Ministrul a precizat că, exceptând orezul, pachetele conţin produse româneşti.

Aproximativ 1.188.000 de persoane beneficiază de acest program derulat de autorităţile din România pe fondurile europene alocate în perioada de programare 2014-2020.

Vouchere de Paşte 2023. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, anunţă că a fost la depozitul de alimente Oltina (judeţul Prahova), unde sunt pregătite pentru distribuire 400.000 din cele aproape 1,2 milioane de pachete cu alimente care vor ajunge la românii vulnerabili din toată ţara.

Vouchere de Paşte 2023. Cea de-a şasea tranşă de pachete alimentare finanţate din fonduri europene, prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, va fi distribuită începând de joi, astfel încât beneficiarii să primească produsele înainte de sărbătorile pascale.

„Ne-am propus ca cea de-a şasea tranşă a pachetelor alimentare destinate românilor vulnerabili, a căror distribuţie a început, să ajungă la aproximativ 800.000 de beneficiari înainte de Paşte. Lucrăm împreună cu autorităţile locale, astfel încât să ne asigurăm că sunt depuse toate eforturile pentru a nu exista sincope în procesul de distribuţie către beneficiari. În acest sens, am făcut un apel către toţi primarii să etapizeze distribuţia alimentelor în aşa fel încât să se evite cozile la preluarea pachetelor, respectându-se totodată calendarul pe care l-am propus. Pachetele conţin alimente de bază pe care toţi românii trebuie să le aibă înainte de Sfintele Sărbători şi este important ca acestea să le fie livrate la timp. Totodată, avem în plan ca, în Săptămâna Mare, să încărcăm pe cardurile sociale o nouă tranşă din ajutorul de 250 lei pentru alimente şi mese calde pentru toţi cei 2,4 milioane de români beneficiari. Este un sprijin care va conta, cu siguranţă, în această perioadă. Vom continua să protejăm securitatea alimentară şi în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher. Şi pentru că vorbim despre produse în cea mai mare parte româneşti, vom ajuta în acest fel şi producătorii naţionali”, a declarat ministrul Marcel Boloş.

Când intră pe card voucherele de 250 de lei pentru alimente. Vești bune pentru 2.4 milioane de români înainte de Paște
Pachetele cu alimente vor ajunge la 1.188.852 beneficiari eligibili din toată ţara. Joi, pachetele cu alimente vor pleca deja în judeţele Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Dolj, Iaşi, Suceava, Vaslui, iar în perioada următoare ele vor ajunge în toate cele 3.200 de unităţi administrativ – teritoriale cuprinse în program. Peste 800.000 să fie livrate înainte de Sărbătorile Pascale.

Pachetele conţin 12 alimente de bază (38 de unităţi, 25 kg), în valoare de 320 lei şi provin, peste 90% din ele, de la producători din România.

Până în acest moment, au fost distribuite 5 din cele 6 tranşe cu alimente, bugetul alocat fiecărei tranşe fiind de peste 49 milioane euro.