VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Veşti proaste pentru bugetari, nu se dau bani pentru tichetele nefolosite

Doru Dudaș, Director General în Ministerul de Finanțe, a dorit să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește voucherele de vacanță.

12 apr. 2019, 08:30
VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Veşti proaste pentru bugetari, nu se dau bani pentru tichetele nefolosite

„Voucherele de vacanță sunt foarte importante pentru dezvoltarea industriei ospitalității. Atenție, vă rog! Prin Parlament am văzut o inițiativă legislativă puțin năstrușnică ce venea să spună că pentru cele neutilizate să fie obligat angajatorul să plătească numerar sau cu bonuri de masă. Cred că e mare pericol să deturnăm rolul voucherului de la dezvoltarea industriei!”, a spus Doru Dudaș. 

Schimbări oficiale privind TICHETELE de MASĂ şi VOUCHERELE de VACANŢĂ. Decizia a apărut în Monitorul Oficial 

„Suntem deschiși la discuții pentru a găsi soluții. Din punct de vedere fiscal, trebuie o nouă abordare. E un element nou apărut în economie, dar văd că devine un fenomen constant și trebuie să găsim soluții și le vom găsi. Vă dați seama că nu pot veni cu o soluție pe loc, dar pare rezonabil ca un angajator – care își asumă să facă aceste cheltuieli cu angajații lui – să fie suficient. Că sunt bani dați de angajator în scopul menținerii și dezvoltării afacerii sale iar acești bani conduc la diminuarea profitului propriu. Chiar dacă impozitul specific pe care industria îl dă acum nu e afectat, investitorul e clar afectat. Și atunci, mie, personal mi se pare corect să îl lăsăm în pace cu taxarea pe acestea, mai ales că România are o problemă reală cu forță de muncă”, a precizat Doru Dudaș, Director General în Ministerul de Finanțe.
 
 

loading...
Partenerii noștri