VOUCHERE DE VACANŢĂ 2020. Ce se întâmplă dacă firma dă faliment

Carmen Pavel, proprietara agenției de turism J'Info Tours, a vorbit despre de ce ar urma să se întâmple dacă dau faliment agențiile de turism de la care românii și-au cumpărat pachete de vacanță și de la care au primit vouchere, în contextul crizei provocate de coronavirus.

12 mai 2020, 03:45
VOUCHERE DE VACANŢĂ 2020. Ce se întâmplă dacă firma dă faliment

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2020. „Pentru situaţia de insolvență, legislaţia este clară! Sunt acele raportări pe care noi le dăm către Ministerul Turismului, cu pachetele încasate în avans, şi față de care avem obligații. Legislaţia se referă numai la pachetele turistice: cazare cu transport, masă, vizite. Restul achizitiiilor izolate, bilet de avion sau numai cazare sau vizite, acestea nu sunt asigurate. Toți cei care au prin agenţii de turism pachete pot să primească contravaloarea lor de la asigurator.

 

Problema cea mare este că, în ultimul timp, mulţi turişti îşi achiziţionau pachetele online de pe diverse portaluri independente. Acestea nu au niciun fel de asigurare în caz de insolvență. Dacă acestea ar intra în insolvență, turiştii care au achiziţionat de la ei pachete sau servicii izolate nu vor fi despăgubiţi în niciun fel”, a explicat Carmen Pavel, într-un interviu pentru DCNews.

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2020. Veste bună pentru bugetari, în plină pandemie de coronavirus. Până când se prelungesc voucherele

Voucherele de vacanță aferente anului 2020 vor fi emise doar pe suport electronic, iar cele de anul trecut vor fi prelungite până la 31 mai 2021, în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit unui proiect adoptat în ședința online de joi a Senatului.


loading...