Vouchere de vacanţă 2022. Se dau 1.450 de lei de persoană la salariul din septembrie. Cine primeşte banii pe card

Românii care vor să ajungă la mare cu vouchere de vacanţă pot beneficia de programul „Litoralul pentru toţi” care a început în această săptămână

31 aug. 2022, 12:21
Vouchere de vacanţă 2022. Se dau 1.450 de lei de persoană la salariul din septembrie. Cine primeşte banii pe card

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2022. Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, a cerut insituţiilor bugetare să emită de urgenţă tichetele de vacanţă restante.  El precizează că Ministerul Finanțelor a decontat până în prezent 252 de milioane de euro, față de totalul de 350 de milioane de euro.

„În acest moment, suma totală a voucherelor pentru salariații din sectorul bugetar, emise deja, este de 252 de milioane de euro. Din păcate, suntem în situația în care constatăm că nu toate instituțiile au îndeplinit aceste obiectiv”, spune Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

Marius Budăi, veşti excelente pentru români: „Propunem creşterea salariului minim, a pensiei minime şi a punctului de pensie”

El precizează că potrivit datelor Ministerului Finanțelor, în acest moment în România sunt 1,2 milioane de salariați în sectorul bugetar și un astfel de voucher are valoarea de 1.450 de lei, ceea ce înseamnă că suma totală ar fi trebuit să ajungă la 350 de milioane de euro.

„Fac apel la acele instituții care nu am emis deja voucherele de vacanță să o facă, cu atât mai mult cu cât ordonanța modificată, 8/2009, prevede că pe o perioadă de 5 ani de zile vom putea emite astfel de vouchere de vacanță”, a mai spus ministrul.

De asemenea, el a arătat că în 2022, față de anul 2021, se înregistrează o creștere totală a numărului de turiști de 37%, de la 3,2 milioane la 4,4 milioane, iar pe categorii, turiștii români, în cursul anului trecut au fost 3 milioane, în primele 6 luni ale acestui an, 3,8 milioane, respectiv o creștere de 23%.

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2022.Tarife cu până la 75% mai mici pe litoral

Amintim că, românii care vor să ajungă la mare pot beneficia de programul „Litoralul pentru toţi” care a început în această săptămână. În jur de 100 de hoteluri participă la această ediție, iar aproape 10.000 de locuri de cazare pe noapte vor fi disponibile.

Tarifele prin programul „Litoralul pentru Toţi” sunt cu până la 75% mai mici faţă de cele din vârf de sezon. Totodată, sejururile vor putea fi achitate și cu voucherele de vacanță.

Vouchere sociale 2022. Banii întârzie pentru aproape 100.000 de români, când se alimentează cardurile cu 250 de lei

De exemplu, prețul pentru o noaptea la un hotel de trei stele, pentru un sejur de minimum 5 nopţi de cazare, pornește de la 35 de lei persoană. De cealaltă parte, turiștii care preferă cazare cu servicii de masă all-inclusive vor plăti tarife care încep de la 215 lei/noapte/persoană la un hotel de 3 stele, pentru minimum două nopţi de cazare.

Litoralul Pentru Toti este un program destinat turistilor care doresc sa-si petreaca sejurul la mare in extrasezon, atunci cand statiunile si plaja sunt mai libere, dar totusi incalzite de soare, si presupune reduceri semnificative la tariful de cazare pentru sejururile de 6 nopti. Programul Litoralul pentru Toti se desfasoara in perioada 3 mai – 20 iunie si  1 septembrie – 15 octombrie, iar in cadrul lui se inscriu an de an hoteluri de 2, 3 si 4 stele din toate statiunile de pe litoralul romanesc.

  • Ce pot cumpăra cu vouchere de vacanță?
  • Voucherele de vacanță pot fi folosite doar în România. Pachetul cumpărat cu vouchere trebuie să conțină în mod obligatoriu cazare, și opțional pot fi incluse servicii de masă, wellness, tratament balnear sau alte servicii suplimentare.
  • Cine poate să folosească voucherele de vacanță?
  • În conformitate cu prevederile legale, titularul cardului de vacanță trebuie să fie prezent la cazare. Prin urmare, dacă nu ești titularul, îți recomandăm să stabilești o perioadă comună împreună cu titularul voucherelor, astfel acesta poate să te includă și pe tine în rezervare. Cardurile de vacanță sunt nominale și netransmisibile. Toate voucherele sunt deductibile și scutite de taxe.
  • Cine primește vouchere de vacanță?
  • OUG 8/2009 pentru acordarea voucherelor de vacanță prevede că valoarea voucherelor de vacanță acordate angajaților din domeniul privat nu poate depăși într-un an calendaristic contravaloarea a șase salarii de bază minime brute. În cazul instituțiilor publice, OUG 8/2009 stabilește că instituțiile și autoritățile publice pot oferi prime de vacanță exclusiv sub formă de vouchere de vacanță în valoare egală cu cea a salariului minim pe economie – 1.450 de lei – pentru fiecare salariat. Operatorii economici cu capital majoritar de stat pot acorda angajaților proprii primele de vacanță numai sub forma voucherelor de vacanță, în cuantum egal cu contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată, stabilit în condițiile legii, pentru un salariat.
  • Pot fi vândute voucherele de vacanță?
  • Nu. Cardurile de vacanță nu sunt transmisibile, pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor de vacanță este interzisă!
  • În ce format sunt emise voucherele de vacanță?
  • Până 2020 voucherele de vacanță au fost emise pe suport hârtie (numite și tichete / tickete de vacanță) și sub formă de card. După 2020 voucherele de vacanță sunt emise numai în format electronic (card de vacanță).