Vouchere de vacanţă 2023, plătite de stat, pentru angajații din privat. Câţi bani în plus se dau penttru concediul în ţară

Sunt divergenţe între PSD și PNL şi pe vacanţele românilor. PNL vrea tichete de vacanță plătite de stat pentru angajaţii din mediul privat. Proiectul a ajuns deja pe masa premierului.

21 nov. 2022, 15:09
Vouchere de vacanţă 2023, plătite de stat, pentru angajații din privat. Câţi bani în plus se dau penttru concediul în ţară

Vouchere de vacanţă 2023. Parlamentarii PNL i-au cerut premierului Nicolae Ciucă să adopte un proiect privind acordarea, din 2023, de vouchere de vacanță și pentru angajații din sectorul privat. Potrivit unor surse politice, decontarea sumelor aferente ar trebui să se facă de la bugetul asigurărilor sociale de stat.

Vouchere de vacanţă 2023. Bani mai mulţi pentru bugetari, s-a decis! Tichete de vacanţă şi la privaţi

Efortul financiar va fi unul uriaș, de aproximativ un miliard de euro pentru cei peste 4,2 milioane de angajați în sectorul privat.

Vouchere de vacanţă 2023. Reamintim că angajații de la stat beneficiază de vouchere de vacanță în valoare de 1450 de lei anual. Legislația în vigoare, OUG nr. 8/2009, cu modificările din acest an, se aplică în continuare și pentru angajații din mediul privat, dar pe baza bugetelor firmelor la care lucrează. De altfel măsura de acordare a acestor vouchere de vacanţă era confirmată de ministrul Turismului:

„Aceste vouchere de vacanţă pot fi acordate şi salariaţilor din privat, direct de către angajator, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern. Mai mult, pe durata acestui an, prin comparaţie cu angajaţii din sectorul public, cei care lucrează la privat au putut beneficia de aceste vouchere de vacanţă.

Datorită impactului pozitiv de pe plan economic şi social, încurajez companiile să le ofere în continuare, iar pe viitor îmi propun să identific metode prin care să poată creşte atractivitatea acordării acestora, fără a afecta, însă, bugetul de stat”, a precizat ministrul Constantin-Daniel Cadariu.

Vouchere de vacanţă 2023. Cei din Partidul Național Liberal cer această modificare a legii, astfel încât să beneficieze și angajații din privat de aceste tichete de vacanță și susțin că PSD a supraimpozitat munca în România.

Mai exact, liberalii sunt nemulțumiți de propunerea PSD, care a avut câștig de cauza, aceea de a modifica codul fiscal astfel încât să fie impozitate contractele part-time la nivelul salariului minim pe economie.

Vouchere energetice. Marcel Boloş: „Românii ar putea primi 500-700 de lei pentru facturi”. Calendarul voucherelor sociale 2022-2023

De asemenea, tot liberalii i-au transmis premierului că în România munca este suprataxată. 41 %, atât oprește statul, în timp ce în Uniunea Europeană acest procent ajunge la 26 %. Liberalii cer premierului chiar să emită o ordonanță de urgență în acest sens.

România este însă în procedură de deficit excesiv și este puțin probabil ca această lege să intre în vigoare.,

Vouchere de vacanță 2023: Veste bună pentru bugetari! Dacă, anul acesta, voucherele de vacanță pentru salariații de la stat au avut o valoare de 2.550, aceasta va fi mai mare de la 1 ianuarie. De la 2.550 de lei, cât a fost valoarea unui voucher de vacanță în 2022, anul viitor se va ajunge la 3.000de lei brut, în conformitate cu noul salariu minim pe economie. În plus, la această sumă se va aplica un impozit de 10%.